Παρασκευή, 23 Απριλίου, 2021

Eκδήλωση για την ανάδειξη των Βυζαντινών μνημείων στα Ελληνικά

Eκδήλωση για την ανάδειξη των Βυζαντινών μνημείων στα Ελληνικά
Η ανάδειξη των Βυζαντινών Μνημείων του Αρακύνθου ήταν το θέμα της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ (Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009) στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ελληνικών του Δήμου της Ι.Π. Μεσολογγίου, με ομιλητή τον Καθηγητή Πανεπιστημίου κ. Αθανάσιο Παλιούρα, ο οποίος απεκάλυψε με φωτογραφικό υλικό την ιστορία και τη σημασία των βυζαντινών μνημείων της περιοχής.
Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στο πρόγραμμα των Καλοκαιρινών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων με τίτλο «Ο πολιτισμός μας στο προσκήνιο» που οργανώνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας με τη συνεργασία των Δήμων, των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων του νομού.
Στο χαιρετισμό του ο Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος χαρακτήρισε μεταξύ άλλων τον Αράκυνθο ως: «Μνημείο της φύσης που κρύβει υπέροχους θησαυρούς του πολιτισμού και της παράδοσης από τους προϊστορικούς ακόμη χρόνους» ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε ότι ο «Ο Αράκυνθος αποτελεί μοναδικό πλούτο για την Αιτωλοακαρνανία.
Που προστατεύοντας τον από τους ασυνείδητους εμπρηστές και αναδεικνύοντας τα πλεονεκτήματά του έχουμε πολλά να κερδίσουμε.
Σχόλιο: Θετικό είναι η τοπική αυτοδιοίκηση να μεριμνά για την ανάδειξη της ιστορικής κληρονομιάς στο νομό μας. Εκδηλώσεις ενημερωτικές τέτοιου τύπου είναι μια αρχή. Ας ελπίσουμε να αποτελέσουν μια αφετηρία για μια οργανωμένη προβολή της ιστορίας του τόπου μας προς τα έξω με την παράλληλη ανάπτυξη των υποδομών ώστε να υπάρχει οδική πρόσβαση…

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.