Τρίτη, 24 Νοεμβρίου, 2020

Eκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Βαρβάρου από τον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Τρύφου

epi-agios-varvaros1

Το  Εκκλησιαστικό  Συμβούλιο του  Ιερού  Ναού  Αγίου  Νικολάου  Τρύφου καλεί  στις  λατρευτικές  εκδηλώσεις πτου  Πενταπολίτου του  εν  Τρύφου  Ξηρομέρου  ασκήσαντος.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ   22  Ιουνίου  και  ώρα  19:00  το  απόγευμα, θα  τελεσθεί Μέγας  Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος.
ΤΡΙΤΗ    23  Ιουνίου  το  πρωί   θα  τελεσθεί  Πανηγυρική  Αρχιερατική Θεία

Λειτουργία  Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου  Ποιμενάρχου μας

Μητροπολίτου  Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ.ΚΟΣΜΑ.

Την  Τρίτη το  απόγευμα και ώρα 19:00  θα τελεσθεί   Ιερά  Παράκληση

Εκ του Ιερού Προσκυνήματος

epi-agios-varvaros2Σύντομος Bίος αγίου Βαρβάρου:

Ο ΑΓΙΟΣ ΒΑΡΒΑΡΟΣ έζησε το 820 – 829 μ.Χ. επί της βασιλείας του Μιχαήλ Τραυλού. Ήταν μέλος πειρατικής συμμορίας Αράβων από την χώραν των Άφρων, οι οποίοι έκαναν επιδρομές στα μέρη

της Ακαρνανίας . Μετά από σκληρή μάχη στο χωριό Καραϊσκάκη Αστακού εναντίων των Ακαρνάνων  ο μόνος που διεσώθη ήταν ο Βάρβαρος. Από τότε πήρε τα βουνά του τρύφου  και ζούσε ως ληστής. Κάποια ημέρα στο όρος Νύσσα, ενώ λειτουργούσε ο ιερεύς στον Ναό του Αγίου Γεωργίου, αξιώνεται θείας αποκαλύψεως. Πιστεύει στον Χριστό και βαπτίζεται. Κείρεται μοναχός και ασκείται στην έρημο με νηστεία, αγρυπνία, προσευχή και κακοπάθεια. Κυνηγοί από την Πρέβεζα περιπλανώμενοι στο όρος για θηράματα συναντούν τον Βάρβαρο, τον εκλαμβάνουν ως θηρίο άγριο και τον θανατώνουν. Με ιερή συγκίνηση προ της  τελευτής του αναφωνεί: « Μνήσθητί μου, Κύριε, εν τη βασιλεία σου ». Το ιερό λείψανο του ενταφιάζεται, αλλά μετά από θαύμα μεταφέρθηκε στην Ιταλία. Ο Άγιος μας είναι μυροβλύτης, θαυματουργός και ιαματικός. Η ιερά μνήμη του τιμάται στις 23 Ιουνίου.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.