Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2020

Eνημέρωση κτηνοτρόφων στο Θέρμο για τον καταρροϊκό πυρετό

katarroikos piretosΗ Δ/νση Αγροτικής Οικονομιας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας σε συνεργασία με το Δήμο Θέρμου θα πραγματοποιήσει αύριο Τρίτη 05-08-2014 και ώρα 12:00μ.μ., στο δημοτικό κατάστημα Θέρμου, ενημέρωση των κτηνοτρόφων της περιοχής σχετικά με  τα μέτρα προφύλαξης του ζωικού κεφαλαίου από τον καταρροϊκό πυρετό.

Οι κτηνοτρόφοι καλούνται να τηρούν τα μέτρα προφύλαξης που τους υποδεικνύονται από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες και να συνεργάζονται με αυτές, μετά και την από 01-08-2014 εργαστηριακή επιβεβαίωση του Κτηνιατρικού Εργαστηρίου Αναφοράς για τον καταρροϊκό πυρετό, όπου επιβεβαιώθηκε κρούσμα καταρροϊκού πυρετού σε κτηνοτροφική εκμετάλλευση στο Δήμο Θέρμου.

Η ΔΑΟΚ της Π.Ε. Αιτ/νίας έλαβε άμεσα τα προβλεπόμενα μέτρα περιορισμού που προβλέπονται στο Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης, ενώ πραγματοποιήθηκαν και όλες οι ενέργειες που προβλέπονται προκειμένου να περιοριστεί, κατά το δυνατόν, το νόσημα.

Τονίζεται, για ακόμη μια φορά,  ότι το νόσημα του καταρροϊκού πυρετού δεν προσβάλει τον άνθρωπο, επομένως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την Δημόσια Υγεία. Επομένως, η πρόληψη του νοσήματος αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνο στην προστασία του ζωικού κεφαλαίου και της κτηνοτροφικής παραγωγής.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.