Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

200 τόνοι παράνομης ξυλείας στον Θύαμο

200 τόνοι παράνομης ξυλείας στον Θύαμο

ΛΑΘΡΟΥΛΟΤΟΜΙΑΣύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκαν σήμερα το μεσημέρι σε υπαίθρια περιοχή του Θυάμου (του ορεινού Βάλτου Αμφιλοχίας) 200 τόνοι παρανόμως υλοτομηθείσης ξυλείας. Εντοπίστηκαν μετά απο αξιοποίηση πληροφοριών και  επιχείρηση του δασαρχείου Αμφιλοχίας, της Διεύθυνσης Δασών και υπό την εποπτεία του Γενικού Διευθυντή Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Κανταρτζόπουλου. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για σοβαρή υπόθεση που ίσως οδηγήσει στον εντοπισμό μελών των κυκλωμάτων  που αποψιλώνουν τα δάση της περιοχής. Η ξυλεία (δρύος και άλλων δένδρων) κατασχέθηκε ενώ σχηματίστηκε δικογραφία.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

 1. pol

  Εγώ δεν βλέπω την επιτυχία πουθενά. Ότι είναι σοβαρή υπόθεση συμφωνώ.
  Σκοπός θα ήταν να μην κοπούν και αποψιλωθούν 200 τόνοι δένδρων δρυός και να πιαστούν και οι παράνομοι υλοτόμοι οι σπείρες και τα κυκλώματα.
  Όταν κατάσχονται τα πειστήρια και όταν βγει στο ακροατήριο και δικαστεί η υπόθεση όλοι ξέρουμε που θα πάνε οι 200 τόνοι ξυλείας.
  Στην Ελλάδα ζούμε όχι στην Ζιμπάμπουε.
  Κάντε και κανένα έλεγχο σε αυτούς που πουλάνε ξυλεία για σόμπες και τζάκια που ζητάνε 190 και 200 ευρώ τον τόνο!
  Τι πουλάνε χρυσάφι; και τρώνε και τον παππού στο ζύγι.
  500 κιλά παραγγέλνει 350 του δίνει βρεγμένα = 500 κιλά.

 2. gg

  Για να κοπούν 200.000 κιλά ξύλα χρειάζονται κάποιες ανθρωπομέρες με κάποια αλυσοπρίονα τα οποία κάνουν διαβολικό θόρυβο. Όταν κόβονταν που ήταν τα παλικάρια του Δασαρχείου και πήγαν κατόπιν εορτής για να κατάσχουν τα ξύλα. Το θέμα φαίνεται να μυρίζει λίγο και πάντως είναι λίγο περίεργο. Αφού άφησαν κάποιον ή κάποιους να τα κόψουν μετά τα κατάσχεσαν για να τα βγάλουν στη δημοπρασία και να τα πάρει κάποιος επιτήδειος κοψοχρονιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.