Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου, 2020

Eξετάζεται η βελτίωση της χάραξης στην Ιόνια

Απαντά ο Καλογιάννης στους δημάρχους

 Σε απάντηση επιστολών των δημάρχων Αγρινίου, Μεσολογγίου και Ναυπακτίας  σχετικά με την επανεκκίνηση του έργου της Ιόνιας Οδού, που στάλθηκε στις 19 Απριλίου , προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Σταύρος Καλογιάννης, γνωστοποιεί με έγγραφη απάντησή του τα εξής:

Μετά από δύο χρόνια αναστολής των εργασιών στην Ιόνια οδό, όπως και στα άλλα έργα Παραχωρήσεων, το Ελληνικό Δημόσιο και οι εταιρείες της Παραχώρησης και της Κατασκευαστικής Κοινοπραξίας, κατέληξαν σε συμφωνία η οποία ανακοινώθηκε από το Υπουργείο .Παράλληλα, συνεχίζονται σε τελικό στάδιο οι συζητήσεις με τις δανείστριες Τράπεζες, ώστε να γίνει επανεκκίνηση των εργασιών στο έργο.

Αναφορικά με τη χάραξη στην περιοχή της Κλόκοβας, για την οποία γίνεται ιδιαίτερη μνεία στα σχετικά έγγραφα, σας ενημερώνουμε τα εξής:Σύμφωνα με τον εγκεκριμένο Βασικό Σχεδιασμό του έργο, στην περιοχή της Κλόκοβας προβλέπεται η κατασκευή γεφυρών για τον ένα κλάδο του αυτοκινητοδρόμου και βελτίωση της υφιστάμενης Εθνικής οδού για τον δεύτερο κύκλο.

Όπως γνωρίζετε, η καθυστέρηση των εργασιών στην υπόψη περιοχή, οφείλεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας, από την Άνοιξη του 2009, με αίτημα ακύρωσης της ΚΥΑ έγκρισης των Περιβαλλοντικών Όρων της χάραξης, για την οποία μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί σχετική απόφαση.

Το Υπουργείο, σε συνεννόηση με τον Παραχωρησιούχο, εξετάζει τη βελτιστοποίηση της χάραξης σε όλο το μήκος της Ιόνιας, από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα. Τέλος σας ενημερώνουμε ότι δεν έχει τεθεί θέμα ακύρωσης του έργου κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου της Ιόνιας οδού στην περιοχή της Κλόκοβας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.