Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Eξόρμηση του ΕΟΣ Αγρινίου στα Άγραφα

Eξόρμηση του ΕΟΣ Αγρινίου στα Άγραφα

Το Σαββατοκύριακο 15-16 Οκτωβρίου τα μέλη του δραστήριου Ορειβατικού Συλλόγου Αγρινίου επισκεύτηκαν τον Ορεινό όγκο των Αγράφων .
Το Σάββατο επισκέυτηκαν το χωριό Άγραφα όπου διανυκτέρυσαν ,μετά βέβαια απο σύντομες περιηγήσεις στα αξιοθέατα της περιοχής(νερόμυλος,άγαλμα Κατσαντώνη,κ.α). Βέβαια δεν έλειψε και το καθιερωμένο βραδινό τραπέζι σε παραδοσιακή ταβέρνα με …(όπως μάθαμε) νόστιμο..κατσικάκι.
Την Κυριακή απο νωρίς το πρωί ξεκίνησαν με τα ιδιωτικά του τζίπ απο το χωριό για το μονοπάτι που θα τους οδηγούσε στην κορυφή της Σβόνης.
Λίγο το χιόνι που είχε πέσει,λίγο ο αέρας και η πυκνή ομίχλη άλλαξαν τα σχέδια τους και τελικά αποφάσισαν να ανέβουν στην κορυφή Κουκουρούντζο όπου ίσως δεν θα υπάρχουν αντίστοιχες καιρικές συνθήκες.
Στις 11.30 το πρωί φτάνουν στο σημείο που θα αφήσουν τα αυτοκίνητα και απο εκεί αρχίζει η ανάβασή τους.Στα 2 χλμ πεζοπορίας φτάνουν το μονοπάτι και απο εκεί ανηφορίζουν για την κορυφή.
Απο ότι μάθαμε δε μπόρεσαν να φτάσουν στην κύρια κορυφή λόγω της πυκνής ομίχλης που είχε εκείνη την στιγμή.Η ανάβαση ήταν μια σχετικά εύκολη διαδρομή αλλά οι κλιματολογικές συνθήκες που υπήρχαν τους δυσκόλεψαν κάμποσο ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς(εκτός μιας ελαφριάς πτώσης του φίλου μας του Βαγγέλη)..
Φυσικά απόλαυσαν με το καλύτερο τρόπο το μαγευτικό τοπίο της Αγραφιώτικης φύσης και σιγά-σιγά πήραν το δρόμο της επιστροφής.
Τους ευχόμαστε πάντα τέτοιες εκδρομές και πάντα επιτυχίες!

prassia-eyrytanias.blogspot.com/

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.