Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020

Eρώτηση Νικολόπουλου για τα πανεπιστημιακά τμήματα του Αγρινίου

nikolopoulos_nikos1To ζήτημα της ακαδημαϊκής αρτιότητας των τμημάτων του Αγρινίου είναι το θέμα ερώτησης προς τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων που κατέθεσε ο βουλευτής Αχαΐας – μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «ΑΝΕΛ» και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Ι. Νικολόπουλος. Η Ερώτηση αναφέρει:

Πληροφορηθήκαμε στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος από την ιστοσελίδα «www.agrinionews.gr», στις 15/6/2015, ότι δηλώθηκε από την πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, πως το μέλλον των πανεπιστημιακών τμημάτων που έχουν έδρα στο Αγρίνιο, επρόκειτο να τεθεί σε ατζέντα συζήτησης μιας συνεδρίασης της Συγκλήτου, του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου αυτά ανήκουν. Δηλώνεται στο ως άνω δημοσίευμα, κιόλας, ότι ανακινείται και πάλι το θέμα της χωροθέτησης των τμημάτων του Αγρινίου, ενώ δεν είναι ξεκάθαρα ορατή από την καθημερινή πραγματικότητα η εκπεφρασμένη βούληση του υπουργείου Παιδείας για τη διατήρηση και περαιτέρω ανάπτυξη των περιφερειακών πανεπιστημιακών τμημάτων & Σχολών.
Επειδή πληροφορούμαστε στην ως άνω δημοσίευση, ότι η εν λόγω πρύτανης έθεσε θέμα ακαδημαϊκής αρτιότητας των τμημάτων του Αγρινίου.
Επειδή είναι άλλο ζήτημα η διαπίστωση των όποιων αδυναμιών σε μια προσπάθεια αναβάθμισης των συγκεκριμένων ως άνω πανεπιστημιακών τμημάτων και άλλο η εγκατάλειψη και υποβάθμισή τους, ώστε να οδηγηθούν μοιραία τα εν λόγω στην ενδεχόμενη κατάργηση.

Ερωτάσθε:

1. Αληθεύει, ότι κρίνονται μη επαρκή από πλευράς ακαδημαϊκής αρτιότητας τα πανεπιστημιακά τμήματα που λειτουργούν στην πόλη του Αγρινίου, όπως διαφαίνεται από τις δηλώσεις της πρυτάνεως του Πανεπιστημίου της Πάτρας, που φιλοξενούνται στην άνω ειδησεογραφική ιστοσελίδα;

2. Υπάρχει η πολιτική βούληση για την αναβάθμιση και αποκατάσταση των όποιων προβλημάτων στα συγκεκριμένα, ως άνω πανεπιστημιακά τμήματα; Αν «ναι», ποιος είναι ο χρονικός προγραμματισμός αποκατάστασης των όποιων ελλείψεων, ενόψει της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς;

Ο ερωτών βουλευτής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «ΑΝΕΛ»

Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

  1. Φτωχός σκέτος

    “Κι ερωτώ ευθέως βρε πουσ…ριά! Βρε κίναιδοι! Σκοπεύετε αλήθεια να πάρουτε τις σχολές από το Αγρίνιο όπως πληροφορήθηκε το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα;”

  2. ΚΑΡΦΙ

    Δηλαδή η ακαδημαική αρτιότης ενός πανεπιστημιακού τμήματος κρίνεται, κατά την πρύτανη του πανεπιστημίου Πάτρας, από την έδρα του τμήματος.Πως εγώ είχα την αντίληψη ότι η ακαδημαική αρτιότης του τμήματος ,εξαρτάται από την ακαδημαική επάρκεια και το ερευνητικό έργο των καθηγητών που το απαρτίζουν. Σε απλά Ελληνικά, οι καθηγητές όταν θα διδάσκουν στο Αγρίνιο θα είναι ακαδημαικά ανεπαρκείς, και όταν θα διδάσκουν στη Πάτρα επαρκείς.Τώρα για την επερώτηση του κ. Νικολόπουλου πιστεύει κανείς ότι δεν είναι προβοκατόρικη.

  3. Φοιτητης δεαπτ

    τα τμηματα πρέπει να μεταφερθούν στην Πατρα για την καλυτερη ακαδημαϊκή τους λειτουργια !!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.