Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2020

Eτσι ήταν η Αθήνα το 1961

Ενα βίντεο που ξυπνάει μνήμες και κάνει συγκρίσεις με το σήμερα 

ateina660 (1)Για τους νεότερους θα μοιάζει με μαγική εικόνα, για τους παλαιότερους θα είναι μια γλυκιά ανάμνηση των εφηβικών τους χρόνων, καθώς θα θυμηθούν ξανά πώς ήταν η πρωτεύουσα πριν από πολλά χρόνια. Συγκεκριμένα πώς ήταν το 1961.

Όπως σημειώνει και το Greek Reporter το κανάλι British Pathe στο youtube ανέβασε μια ταινία που δείχνει εικόνες της καθημερινότητας από την Αθήνα του 1961.

Οι εικόνες φυσικά δεν έχουν σχέση με τη σημερινή εικόνα της Αθήνας. Στην Αμαλίας και την Πανεπιστημίου τα λεωφορεία ήταν πιο πολλά από τα ΙΧ, ενώ οι τουρίστες διάλεγαν και τότε την Πλάκα για τις βόλτες τους.

Στο Σύνταγμα υπήρχε ο κλασικός φωτογράφος για να απαθανατίσει τις ελληνικές οικογένειες σε μια φωτογραφία μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη.

Παράλληλα υπάρχουν εκπληκτικά πλάνα από το Μικρολίμανο στον Πειραιά, με μικρά χαμηλά σπίτια και ψαράδες να πουλούν την πραμάτεια τους. Οι θάλασσες ήταν καθαρές και επιτρεπόταν το μπάνιο.

Το ίδιο και στη Βουλιαγμένη, δίχως μάλιστα ομπρέλες καθώς τότε δεν υπήρχε το πρόβλημα με τις ακτίνες του ήλιου και την τρύπα του όζοντος. Όσο για το παλιό αεροδρόμιο στο Ελληνικό, ήταν το μοναδικό κτίριο στην περιοχή, καθώς ο Υμηττός ήταν «φαλακρός» από κατοικίες.

www.iefimerida.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.