Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020

E.K. Aγρινίου: «Καταδίκασαν τέσσερις συνδικαλιστές γιατί έκαναν το αυτονόητο ταξικό τους καθήκον»

εκα

Με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου καταγγέλλει την καταδίκη τεσσάρων συνδικαλιστών «γιατί πρωτοστάτησαν στην απεργία στις 4-5-2012 στη γαλακτοβιομηχανία «ΟΛΥΜΠΟΣ» ενάντια στις ενέργειες της εργοδοσίας να επιβάλει μειώσεις μισθών από 16,2% έως 53% στους εργαζόμενους», όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

Το τριμελές Εφετείο Λάρισας καταδίκασε πρόσφατα 4 συνδικαλιστές  γιατί πρωτοστάτησαν στην απεργία στις 4-5-2012 στη γαλακτοβιομηχανία «ΟΛΥΜΠΟΣ» ενάντια στις ενέργειες της εργοδοσίας να επιβάλει μειώσεις μισθών από 16,2% έως 53% στους εργαζόμενους.

Καταδικάστηκαν οι τέσσερις  συνδικαλιστές γιατί έκαναν το αυτονόητο ταξικό τους καθήκον , να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων  συναδέλφων τους .

Οι καταδίκες αυτές , όπως και ανάλογες σ’ άλλες περιοχές, επιδιώκουν να βάλουν φραγμό στη συνδικαλιστική δράση και στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα , ποινικοποιώντας κάθε  αγωνιστική εκδήλωση  των εργαζομένων, ενεργοποιώντας  την τακτική της τρομοκρατίας και του εκφοβισμού.

Στοχεύουν στην αφαίρεση κάθε δυνατότητας  των εργαζομένων να διεκδικούν τα δικαιώματά τους, κόντρα στις διαθέσεις της μεγαλοεργοδοσίας και του κεφαλαίου. Θέλουν τους εργαζόμενους να μην αντιδρούν  και να μη σηκώνουν κεφάλι.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες αφού διατηρεί και ενεργοποιεί όλο το νομικό καθεστώς  των προηγούμενων κυβερνήσεων χωρίς μέχρι σήμερα να έχει προχωρήσει σε κανέναν μέτρο  για να σταματήσουν οι συνδικαλιστικές διώξεις , ενώ συνεχίζει και εντείνει  την αντεργατική πολιτική που έχουν επιβάλει οι προηγούμενες κυβερνήσεις , η Ε.Ε. και το μεγάλο κεφάλαιο .

Απαιτούμε να σταματήσουν οι διώξεις για συνδικαλιστική δράση , να διαγραφούν όλες οι ποινές σε συνδικαλιστές  και εργαζόμενους , να ακυρωθούν όλες οι απολύσεις για το συγκεκριμένο λόγο.

Καλούμε τους εργαζόμενους  να καταδικάσουν τις ενέργειες αυτές , να μην υποκύψουν στην τρομοκρατία  και τον εκφοβισμό της εργοδοσίας και των δικαστηρίων, αγωνιστικά  να αντιπαλέψουν  την αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική μέσα από τα ταξικά τους σωματεία για να την ανατρέψουν.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.