Δευτέρα, 10 Αυγούστου, 2020

“Ε, όχι και…τιμητής” απαντά ο Κωνσταντάρας στον Κασόλα για τα αντισταθμιστικά

pano_konstantarasΑναφορικά με το ζήτημα της διεκδίκησης των αντισταθμιστικών από την εκτροπή του Ευήνου και την κριτική που εξέφρασε ο συνδυασμός της αντιπολίτευσης του Θ. Κασόλα από το Γραφείο του Δημάρχου Θέρμου Σπύρου Κωνσταντάρα εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ε, ΟΧΙ ΚΑΙ ….ΤΙΜΗΤΗΣ

Αποτoλμά ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Θέρμου κ. Θ. Κασόλας σε απαντητικό του άρθρο σε Δελτίο Τύπου του Γραφείου του Δημάρχου Θέρμου αναφορικά με τα αντισταθμιστικά ωφελήματα για το Θέρμο από το έργο της εκτροπής των νερών του Ευήνου – Δελτίο Τύπου το οποίο ήρθε ως επακόλουθο για τα όσα ανυπόστατα περί του θέματος ανακυκλώθηκαν στον τύπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με ευθύνη του κ. Θ. Κασόλα, είτε λόγω σχετικής ανάρτησής του στο facebook είτε λόγω σχετικών επιπλέον πληροφοριών που δημοσιεύτηκαν στη συνέχεια στον τύπο με εναρκτήρια αναφορά στην προαναφερόμενη ανάρτηση – να καταφέρεται προσωπικά στον δήθεν «άγνωστο» για τον κ. Θ. Κασόλα που συνέταξε το εν λόγω Δελτίο Τύπου, χωρίς βέβαια να τον κατονομάζει, και να χαρακτηρίζει, στην κατάληξη του άρθρου του, ατυχή και παντελώς ψευδή την αναφορά που γίνεται για το ζήτημα για το οποίο γίνεται λόγος, ως να μην είχε ο ίδιος καμία ευθύνη για τη διαστρέβλωση της αλήθειας που επιχειρήθηκε, ανεπιτυχώς βέβαια, από τον ίδιο μέσω της δημοσιότητας.

Ως νέα ήθη στην πολιτική αντιπαράθεση θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος την  προσπάθεια του κ. Θ. Κασόλα αφενός να αποποιηθεί των ευθυνών του για τη διασπορά στοιχείων που διαστρεβλώνουν την αλήθεια και αφετέρου να μειώσει την προσωπικότητα ενός από τους αντιπάλους του που πιθανά θεωρεί ως λίαν ενοχλητικό λόγω της δράσης του στο ξεσκέπασμα της αλήθειας για το ζήτημα αυτό που αριστοτεχνικά προσπάθησε να κρύψει ο κ. Θ. Κασόλας, και όχι μόνο, αναφερόμενος με υποτιμητικό τρόπο σ’ αυτόν ως συντάξαντα το κείμενο. Αυτό, βέβαια, καταμαρτυρά προφανή διάθεση υποτίμησης όχι μόνο των θεσμών (π.χ. Γραφείο Τύπου Δημάρχου) αλλά και του ίδιου του Δημάρχου και αποκαλύπτει τον πανικό που κατέλαβε τον κ. Θ. Κασόλα από το βατερλό που υπέστη η τακτική του για απόδοση στον Δήμαρχο των ευθυνών για τη μη θέσπιση ανταποδοτικού τέλους υπέρ του παρευήνιας περιοχής.

Η συγκεκριμένη τακτική, βέβαια, του κ. Θ. Κασόλα δεν ξενίζει, αφού αποτελεί προσφιλή τακτική του ιδίου να κρύβεται πίσω από ποικίλου τύπου αναφορές σε βάρος της δημοτικής αρχής απευθυνόμενες προς διάφορες υπηρεσίες ενυπόγραφες από τρίτους, τις οποίες ο ίδιος συντάσσει και κατευθύνει την αποστολή τους. Εκείνο που ξενίζει είναι το μυστήριο που επιχειρεί να διαχυθεί για τον δήθεν άγνωστο της σύνταξης του κειμένου στο οποίο αναφέρεται, πράγμα κατανοητό βέβαια ως ένα σημείο, καθώς η απέλπιδα προσπάθεια υποβάθμισης του προσώπου ή των προσώπων που συντελούν στην αποκάλυψη της αλήθειας που με τόσο κόπο ο ίδιος προσπάθησε να διαστρεβλώσει για να επωφεληθεί πολιτικά, αποτελεί ενίοτε μέρος της πολιτικής πρακτικής, ασχέτως αν αυτό είναι ηθικό πολιτικά ή όχι.

Μάταιη η προσπάθειά του, καθώς η τοπική κοινωνία είναι πολύ μικρή και γνωρίζει το ποιόν και τις επιδιώξεις ενός εκάστου από όσους έχουν θέσει τον εαυτό τους στην υπηρεσία της τοπικής κοινωνίας και μπορεί να ξεδιαλύνει ποιοι προσφέρουν άδολα στα κοινά όλα αυτά τα χρόνια. Εκείνος που σίγουρα δεν δικαιούται να κρίνει είναι ο κ. Θ. Κασόλας, ο οποίος, παραμένοντας όλα αυτά τα χρόνια όχι μόνο εκτός κάθε φύσης ενασχόλησης με τα κοινά του τόπου του αλλά και μη καλλιεργώντας και την πιο στοιχειώδη σχέση με την τοπική κοινωνία, επιχειρεί, αφού απέτυχε να καταλάβει με ξαφνική έφοδο το κορυφαίο αξίωμα στην τοπική διοίκηση, αυτό του Δημάρχου,  να αναχθεί σε τιμητή των πάντων.

Επισημαίνουμε, λοιπόν, στον κ. Θ. Κασόλα ότι λίγη ταπεινότητα δεν θα έβλαπτε, τουλάχιστο όταν αναφέρεται σε ανθρώπους που έχουν αναλώσει πολύ μεγάλο μέρος της ζωής τους στη δραστηριοποίησή τους με τις κοινές υποθέσεις του τόπου τους. Πρόκειται για ευθύνη στοιχειώδους ανταπόκρισης έναντι των δημοκρατικών κανόνων, πόσο μάλιστα όταν αυτό αφορά την κρίση ενός ανθρώπου όπως είναι ο κ. Θ. Κασόλας, ο οποίος έχει επωφεληθεί ο ίδιος ως επαγγελματίας από τον Δήμο Θέρμου στον μέγιστο δυνατό βαθμό, πράγμα που οφείλεται εν μέρει και στη δράση ανθρώπων που ο ίδιος μέμφεται.

Και φυσικά δεν έχει κανέναν λόγο κανείς από τους συνεργάτες του Δημάρχου να συμπεριφέρεται ως μεταμφιεσμένος ποντικός, σύμφωνα με την αντίστοιχη αναφορά του κ. Θ. Κασόλα. Αρκεί στον καθένα τους να προσφέρει οικειοθελώς και χωρίς διάθεση αυτοπροβολής ή επιδίωξη ετεροπροβολής. Είναι σίγουρο, όμως, ότι ο καθένας απ’ αυτούς μπορεί να εμφανιστεί ως λέων μαινόμενος σε όποια περίπτωση χρειαστεί, και εφόσον προκληθεί αντίστοιχα, και φυσικά επωνύμως. Έχει αποδειχθεί αυτό περίτρανα, εξάλλου, όπου και όταν χρειάστηκε με δημόσιες τοποθετήσεις, γραπτές ή προφορικές, και, αν χρειαστεί, φυσικά και θα επαναληφθεί.

Με την ευκαιρία αυτή, όμως, θέλουμε να επισημάνουμε στον κ. Θ. Κασόλα ένα πράγμα. Ο λύκος παραμένει λύκος ακόμη και φορώντας  προβιά, αφού τρέχει, μοιάζει και συμπεριφέρεται όπως ο λύκος, οπότε και τα πρόβατα τον γνωρίζουν από μακριά. Ας το έχει αυτό υπόψη του και μην προσπαθεί να κοροϊδέψει και να αποπροσανατολίσει. Είναι πολύ δύσκολο πράγμα, εξάλλου, να προσπαθεί να πετύχει κάποιος την εξαπάτηση με τη μεταμφίεση, καθώς, όσο πετυχημένη και να είναι αυτή, κάτι θα παραμένει για να θυμίζει την οντότητα του μεταμφιεζόμενου, αφού «εξ’ όνυχος τον λέοντα», σύμφωνα με το γνωμικό.

Είναι φυσιολογικό να υπάρχει πολιτική αντιπαράθεση στους κόλπους της δημοτικής αρχής, της κάθε δημοτικής αρχής, μεταξύ των παρατάξεων αλλά και μεταξύ μελών των διαφόρων οργάνων. Αλλά, όχι και …τιμητής ο κ. Θ. Κασόλας. Αυτό πάει πολύ.

Αναφορικά τώρα με την πρόκληση που μας απευθύνει ο κ. Θ. Κασόλας να κατονομάσουμε  αυτούς που λειτούργησαν υπονομευτικά αναφορικά με την πορεία έκβασης της υπόθεσης που σχετίζεται με τη διεκδίκηση των αντισταθμιστικών, αν θέλει ο κ. Θ. Κασόλας να μάθει περισσότερα, ας ρωτήσει τον ίδιο τον κ. Π. Κουρουμπλή. Άλλωστε, παραβιάζουμε ανοικτές θύρες, αφού ο κόσμος ξέρει.

Αναφορικά τώρα με τον ισχυρισμό του κ. Θ. Κασόλα που περιλαμβάνεται στο εν λόγω άρθρο, ότι ο τρόπος για την επίλυση ενός θέματος εξόχως πολιτικού, όπως είναι το εν λόγω ζήτημα των αντισταθμιστικών ωφελημάτων λόγω της εκτροπής των νερών του Ευήνου, είναι η επιστημοσύνη – άποψη που, υπό τις συνθήκες και με τον τρόπο ειδικά που εξελίχθηκε η όλη υπόθεση για το ζήτημα για το οποίο γίνεται λόγος με ευθύνη της κεντρικής διοίκησης και όπως συμβαίνει συνήθως στην ελληνική πραγματικότητα, το μόνο που θα μπορούσε με ασφάλεια να της αποδοθεί είναι πολιτική αφέλεια – το αφήνουμε στην κρίση καθενός.

Εμείς, εξάλλου, ουδέποτε ισχυριστήκαμε ότι διαθέτουμε το φάρμακο που θα γιατρέψει μεμιάς όλες τις ασθένειες από τις οποίες «πάσχει» ο τόπος μας, όπως αφήνει να εννοηθεί ο κ. Θ. Κασόλας στην εν λόγω ανακοίνωση πως θα γινόταν αν εξασφαλιζόταν η θέσπιση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων από την εκτροπή των νερών του Ευήνου, ούτε ισχυριστήκαμε ποτέ πως θα αποκτούσαμε τέτοιο φάρμακο. Απλά πασχίζουμε με κάθε διαθέσιμο μέσο από τα ελάχιστα που έχουμε στη διάθεσή μας λόγω των ελλιπέστατων δομών του Δήμου και της υποστελέχωσης αυτών, και υπερβάλλοντας εαυτούς, να πετύχουμε ό,τι το καλύτερο είναι δυνατό για τον τόπο και τους πολίτες και πετυχαίνουμε, όπως μπορεί να διαπιστώσει κάθε καλόπιστος κριτής, σημαντικά πράγματα σε βαθμό πολύ μεγαλύτερο από αυτόν που αντιστοιχεί στην οικονομική συγκυρία που διέρχεται η χώρα και θα συνεχίσουμε να κάνουμε το ίδιο για όσο καιρό οι πολίτες εμπιστεύονται σε μας της διαχείριση των υποθέσεων του τόπου τους.

Κλείνοντας, θέλουμε να επισημάνουμε στον κ. Θ. Κασόλα, που δεν φείδεται να αναφέρεται κάθε τόσο με περισσή ευκολία και με ευφάνταστους όρους σε σχέδια και στρατηγικές που δήθεν ο ίδιος διαθέτει για τον τόπο και οι αντίπαλοί του τα στερούνται, ότι τα μεγάλα λόγια είναι εύκολα – «ο Γιάννος με τα λόγια χτίζει ανώγεια και κατώγεια» που λέει ο θυμόσοφος λαός – οι πράξεις είναι δύσκολες κι εμείς έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε επάξια ακόμη και κάτω από ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες. 

Και για να μην απορεί ο κ. Θ. Κασόλας για τα πανό διαμαρτυρίας που δεν αναρτήθηκαν, όπως αναφέρει, να τον πληροφορήσουμε ότι αυτό κατέστη περιττή ενέργεια, καθώς λόγω της καρατόμησης από τον πρωθυπουργό του Αιτωλοακαρνάνα υπουργού κ. Π. Κουρουμπλή από τη θέση του Υπουργού Εσωτερικών θεραπεύτηκε η  επιχειρούμενη αδικία σε βάρος του Δήμου Θέρμου κι έτσι έμειναν οι φωτογραφίες αυτών, τις οποίες και προβάλλουμε εδώ.

26241439_1719108938151295_1574718897_n

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. ΚΑΦΕ ΑΜΑΝ

    ΣΠΥΡΟ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ. ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΑΣΟΛΑ ΝΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΧΤΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.