Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, 2020

Αιχμηρή ανακοίνωση της αντιπολίτευσης Θέρμου που κάνει λόγο για παραπληροφόρηση του δημάρχου

logo ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ & ΠΡΟΟΠΤΙΚΗAπό την αντιπολίτευση του δήμου Θέρμου (παράταξη «Αξιοπιστία και Προοπτική για το δήμο Θέρμου» με επικεφαλής τον Θ.Κασόλα) εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

O Θ.Κασόλας
O Θ.Κασόλας

ΕΥΘΙΚΤΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ Ο κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΕΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠ’  ΤΗ ΜΙΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ  ΚΙ ΑΠ’ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΞΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΝΟΜΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΖΗΤΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ.
Η ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΤΟ ΕΣΧΑΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ.  Η πλημμελής ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου (ΔΣ) και η μέσω Fb αυτοπροβολή του κ. Κωνσταντάρα,  τον οδήγησε για μια ακόμη φορά στην επικοινωνιακή ακροβασία, διότι όλα αυτά που αναφέρει στο Δελτίο Τύπου, θα έπρεπε να τα εκθέσει στο ΔΣ, καθότι ο κ. Κασόλας υπέβαλε ερώτημα για το συγκεκριμένο πρόγραμμα στη συνεδρίαση του Δ.Σ. που έγινε στις 28/02/2018, η δε πρόσκληση του προγράμματος εκδόθηκε 13/03/2018 κι απαιτείται λήψη απόφασης του ΔΣ, το ρόλο του οποίου συστηματικά απαξιώνει.

Αυτά που λέει τώρα ο δήμαρχος στο Δελτίο Τύπου, γιατί δεν τα είπε στο ΔΣ; Γιατί ακολουθεί αυτή την τακτική συσκότισης; Γιατί δεν ενημέρωσε επαρκώς, το ανώτατο, το κυρίαρχο όργανο του Δήμου;

Προφανώς, γιατί ο δήμος ουσιαστικά δεν έκανε απολύτως τίποτα, κι αυτό ήθελε να αποκρύψει. Δεν κοπιάσατε ιδιαίτερα για το συγκεκριμένο πρόγραμμα κ. Κωνσταντάρα. Το Υπουργείο Εσωτερικών ενέταξε στο πρόγραμμα[1] και τον Δήμο μας, όπως κι όλους τους υπόλοιπους Δήμους της Χώρας. Εσείς, αποκρύψατε τον πλήρη τίτλο του προγράμματος, αναφέροντας επιλεκτικά λέξεις απ’ αυτό, για να πιστέψει ο καλοπροαίρετος αναγνώστης  ότι η χρηματοδότηση είναι δικό σας επίτευγμα, όταν τα χρήματα αυτά θα τα παίρνατε ούτως ή άλλως. Αυτό δεν είναι παραπληροφόρηση;

Τις παιδικές χαρές κάπως καθυστερημένα τις θυμήθηκε ο κ. Κωνσταντάρας. Ξεχνά πως οι συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν επί σειρά ετών την έλλειψη αυτή. Μας παρέχει όμως την ευκαιρία να του υπενθυμίσουμε ότι ο ίδιος είχε εξαγγείλει την παιδική χαρά Θέρμου μέσω Fb από τότε που πήρε την εξουσία. Εμείς όλο αυτό το διάστημα με  γραπτά ερωτήματά μας πιέζαμε για τη συντόμευση της πιστοποίησης των παιδικών χαρών. Είναι πλέον καιρός, να βγάλετε απ’ την ατζέντα σας την εντυπωσιοθηρία.

ΛΙΜΝΗ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ & ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ. Στο Δελτίο Τύπου μας τις 28/4/2017 αναφερθήκαμε εκτενώς στην ευθύνη του κ. Κωνσταντάρα για το ότι το έργο αντί να γίνει όπως αρχικά προβλεπόταν εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Θέρμου, θα γίνει τελικά στη Χωρική Ενότητα Αγρινίου – Θέρμου[2]. Οταν όμως συζητούνταν το θέμα αυτό στην Περιφέρεια και ελήφθησαν οι αποφάσεις, ο κ. Κωνσταντάρας δεν αντέδρασε. Έτσι η μελέτη του προγραμματιζόμενου έργου δεν θα γίνει αποκλειστικά και μόνο στον Δήμο Θέρμου αλλά θα διαμοιραστεί και στον Δήμο Αγρινίου, που ανήκει στην ίδια Χωρική Ενότητα.

Κατά τις συζητήσεις του Χωροταξικού στην Περιφέρεια, ο Δήμος Θέρμου ΗΤΑΝ ΑΠΩΝ. ΙΔΟΥ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ.

Εμείς πιστεύουμε στους θεσμικούς ρόλους και πιστεύουμε πως μπορούσαμε να εκπροσωπηθούμε, ΚΙ  ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ. Το ανεπαρκές της όποιας παρέμβασής σας κ. Κωνσταντάρα φαίνεται εκ του γεγονότος ότι η περί την λίμνη Καϊάφα αναπτυξιακή δράση χρηματοδοτήθηκε με 5 εκ. €, ενώ η περί την Τριχωνίδα αναπτυξιακή δράση με …… τίποτα.

ΠΕΡΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ.

Η παρουσία του κ. Κωνσταντάρα στις εκδηλώσεις του Τεχνικού Επιμελητηρίου παρατηρείται αφότου έγινε Δήμαρχος. Ο κ. Κασόλας, γνωρίζει πολύ καλά το θεσμικό ρόλο του Τεχνικού Επιμελητηρίου, το οποίο υπηρέτησε επί 20 χρόνια κι από διάφορες θέσεις ευθύνης. Εσείς όμως κ. Κωνσταντάρα, αν όπως ισχυρίζεστε πιστεύετε στους θεσμικούς ρόλους, πρέπει όπως σας είπε ο κ. Κασόλας στο ΔΣ, να τηρήσετε τις παραινέσεις[3] του Τεχνικού Επιμελητηρίου και να διαβάζετε τις επιστολές και συστάσεις του, γιατί βοηθούν στην ανάπτυξη. Κι όταν μιλάτε για συνεργασία δεν πείθετε διότι όταν το Τεχνικό Επιμελητήριο έκανε παρατηρήσεις για την Τριχωνίδα, στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο, εσείς ήσασταν απών.

Την ημέρα της συνάντησης του Δήμου, με την αντιπροσωπεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου, ο συνδυασμός μας εκπροσωπήθηκε όντας μη προσωποπαγής.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ. Ασθενής η μνήμη του γράφοντα, αφού υπάρχει το Δελτίο Τύπου του Συνδυασμού μας τη 1/12/2017, μεγάλη όμως η προσπάθεια παραπληροφόρησης.

Σας επισημάναμε τότε, μερικά εκ των προγραμμάτων στα οποία δεν υποβάλατε πρόταση. Π.χ. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΓΗ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΕΙΣ. Σας επικρίναμε γιατί δεν συμμετείχατε ούτε καν σε διαβούλευση. Πώς μπορεί έτσι ο Δήμος να αντλήσει τις όσο ποτέ άλλοτε απαραίτητες για την ανάπτυξή του χρηματοδοτήσεις;

Κύριε δήμαρχε, το μόνο που καταφέρνετε με τέτοιες απαντήσεις,  είναι να υπενθυμίζετε στους συμπολίτες μας και στους αναγνώστες τη διαχρονική σας και πανθομολογούμενη έλλειψη διοίκησης. Ούτε μία απλή ένσταση δεν κάνατε όταν έπρεπε κι αφήσατε το Δήμο ΧΩΡΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ.

[1] Ο τίτλος του προγράμματος είναι: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ – ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

[2] Ο τίτλος της αρχικής μελέτης ήταν: “ΜΕΛΕΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ – ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗΣ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΑΠΟ ΣΙΤΑΡΑΛΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΛΟΥΤΡΑ ΜΥΡΤΙΑΣ ΜΕ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΑΠΟ ΠΕΤΡΟΧΩΡΙ“.

Ο νέος τίτλος της μελέτης αυτής που τροποποιήθηκε ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΟΥ είναι: “ ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΑΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ”.

[3] Αναφέρει το Τ.Ε.Ε. σε επιστολή του στις 17/10/2017 προς ΟΛΟΥΣ του δημάρχους: “…Πρέπει να σας επισημάνουμε ότι η παραγωγή έργων για να είναι προς όφελος των πολιτών απαιτεί προγραμματισμό, οργάνωση και συνέπεια κι όχι αποφυγή των νόμιμων διαδικασιών….”

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.