Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου, 2020

Αιχμηρός για Κουρουμπλή ο δήμαρχος Θέρμου απαντώντας σε Κασόλα και…Βαρεμένο για τα αντισταθμιστικά

Αιχμηρός για Κουρουμπλή ο δήμαρχος Θέρμου απαντώντας σε Κασόλα και…Βαρεμένο για τα αντισταθμιστικά

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΕΡΜΟΥΗ αντιπαράθεση στον δήμο Θέρμου πλέον περιλαμβάνει και το ζήτημα των αντισταθμιστικών ωφελημάτων από το έργο της εκτροπής των νερών του Ευήνου.
Η κόντρα αυτή πυροδοτήθηκε μετά από τα λεγόμενα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ.Βαρεμένου κατά την πρόσφατη παρουσία του στο δημοτικό συμβούλιο Θέρμου στα οποία βασίστηκε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Θ.Κασόλας για να προβεί σε ανάρτηση στο facebook.
Η δημοτική αρχή Θέρμου λοιπόν απαντώντας στον κ.Κασόλα επί της ουσίας λαμβάνει ευκαιρία να βάλλει κατά του Π.Κουρουμπλή για τους χειρισμούς του στο ζήτημα. Όσον αφορά τον κ.Βαρεμένο, του καταλογίζεται άγνοια και επιδερμική γνώση του θέματος. Η ανακοίνωση του γραφείου του δημάρχου Θέρμου:

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΚΙ Η ΧΑΡΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙ
«Θέλουν οι υπονομευτές να κρυφτούν κι η χαρά δεν τους αφήνει», είναι η φράση που θα ταίριαζε σε ανάρτηση στο facebook του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Θέρμου κ. Θ. Κασόλα αναφορικά με τα αντισταθμιστικά ωφελήματα για το Θέρμο από το έργο της εκτροπής των νερών του Ευήνου.
Μια ανάρτηση στην οποία ο κ. Θ. Κασόλας, αρπάζοντας την ευκαιρία από μία ατυχή φράση του βουλευτή Γ. Βαρεμένου για ένα θέμα που ο ίδιος γνώριζε επιδερμικά, θεώρησε πως …«έπιασε λαβράκι» και με τρόπο τελείως απλουστευτικό αποδίδει την ευθύνη για τη μη θέσπιση μόνιμου ανταποδοτικού τέλους για την περιοχή του παρευηνίου …..στον Δήμαρχο Θέρμου.
Κι αυτό, για το λόγο ότι ο Δήμαρχος – άκουσον, άκουσον – δεν παρέμεινε σε απραγία και να περιμένει τη λύση που θα ερχόταν από μόνη της χωρίς να προβεί σε καμία απολύτως κίνηση, αλλά κινητοποιήθηκε αρχικά κατά μόνας και στη συνέχεια, αφού δεν φαινόταν μάλιστα προοπτική για θετική έκβαση του ζητήματος, μαζί και με συναδέλφους του από άλλους Δήμους που διεκδικούσαν και αυτοί το ίδιο πράγμα.
Και συνεχίζονται τα κροκοδείλια δάκρυα του κ. Θ. Κασόλα με στοιχεία που διοχέτευσε σε σχετικό δημοσίευμα), το οποίο έρχεται σε συνέχεια της προαναφερόμενης ανάρτησης, όπου παρατίθεται ολόκληρος κατάλογος των περιβαλλοντικών και κοινωνικών έργων στον Δήμο Θέρμου (κατάλογος που αποτελεί αντιγραφή από έγγραφες διεκδικήσεις του Δήμου και του Δημάρχου για το ζήτημα αυτό που συντάχθηκαν από τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Νίκο Κωστακόπουλο), τα οποία θα μπορούσαν να δοθούν ως αντισταθμιστικά ωφελήματα στον Δήμο Θέρμου, αν, όπως υπονοείται, ο Δήμαρχος …καθόταν με σταυρωμένα χέρια!!!
Πράγματι αποδοτική αντιπολιτευτική τακτική για μη σκεπτόμενους, αλλά ατυχής για κάθε λογικά σκεπτόμενο πολίτη!!!
Δεν θα μπούμε σε αναλυτική παράθεση των γεγονότων αναφορικά με το ζήτημα της ανακίνησης του θέματος αυτού από το Υπουργείο Εσωτερικών κατά το 2016 επί υπουργίας του συμπατριώτη μας κ. Π. Κουρουμπλή, ούτε θα αναφερθούμε στις παλινωδίες και στους ατυχείς πολιτικούς χειρισμούς του ιδίου, που είχαν ως αποτέλεσμα να μην προωθηθεί το ζήτημα και να μην υπάρξει καμία θετική εξέλιξη στο ζήτημα της θέσπισης μόνιμου ανταποδοτικού τέλους ως αντισταθμιστικό όφελος από την εκτροπή του Ευήνου για το σύνολο του παρευηνίου. Δεν θα είχε νόημα, εξάλλου, να γίνει κάτι τέτοιο, αφού όλοι γνωρίζουν ότι ο κ. Π. Κουρουμπλής όσο εκλεγόταν βουλευτής στην Αιτωλοακαρνανία με ερωτήσεις του στη Βουλή απαιτούσε αντισταθμιστικά για το Δήμο Θέρμου, ενώ ως Υπουργός προσπάθησε να νομοθετήσει για το ζήτημα αυτό μόνο για λογαριασμό των Δήμων Ναυπακτίας και …Δωρίδας.
Ούτε θα είχε νόημα να προβούμε σε εξηγήσεις γιατί κινητοποιηθήκαμε ως Δήμος και δεν παραμείναμε άπραγοι όταν όλοι οι ενδιαφερόμενοι για το ζήτημα αυτό γύρω μας κινούνταν παράλληλα με μας και μάλιστα όταν ήταν διαπιστωμένη η πρόθεση του Υπουργείου να μην αποδοθούν αντισταθμιστικά στον Δήμο Θέρμου και όχι μόνο. Η αναγκαιότητα της κινητοποίησής μας αποτελεί αυταπόδεικτο γεγονός. Όπως, βέβαια, και το βέτο που έθεσε στη συνέχεια ο Δήμος Θέρμου στον Υπουργό κ. Π. Σκουρλέτη, που διαδέχθηκε τον κ. Π. Κουρουμπλή στη θέση του Υπουργού Εσωτερικών, πράγμα που είχε ως συνέπεια να μην θεσπιστεί το μέτρο που πρότεινε η προηγούμενη διοίκηση ούτε και για τους δύο προαναφερόμενους Δήμους.
Εκείνο που δεν μπορεί να κατανοήσει κανείς είναι το σκεπτικό με το οποίο λειτούργησαν τοπικοί παράγοντες – μπορεί κάτι να γνωρίζει ο κ. Θ. Κασόλας – εκείνο το χρονικό διάστημα, οι οποίοι ορμώμενοι από μικροπολιτικά κίνητρα έπαιξαν αρνητικό ρόλο στην ευνοϊκή εξέλιξη του ζητήματος της θέσπισης του εν λόγω ανταποδοτικού τέλους. Καλά θα κάνει ο κ. Θ. Κασόλας να μην μας προκαλεί, γιατί, αν συνεχίσει να το κάνει, θα μας αναγκάσει να μιλήσουμε συγκεκριμένα. Προς το παρόν δίνουμε στη δημοσιότητα τις δηλώσεις του κ. Π. Κουρουμπλή στην Πάτρα στις 30/09/2016 για να ενισχύσουμε τη ….χαρά του κ. Θ. Κασόλα και να καλύψουμε την άγνοια του κ. Γ. Βαρεμένου.

Οι δηλώσεις του Π.Κουρουμπλή που επικαλείται ο δήμαρχος Θέρμου:

Οι δηλώσεις του Γ.Βαρεμένου που επικαλέστηκε ο Θ.Κασόλας:

Η ανάρτηση του Θ.Κασόλα στο facebook:

720_553115_6b9cad6179-a229c38e796d2e0b

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.