Κυριακή, 29 Νοεμβρίου, 2020

Δεν έχουν γερό “κομπόδεμα” οι Αιτωλοακαρνάνες…

Δεν έχουν γερό “κομπόδεμα” οι Αιτωλοακαρνάνες…

Δεν είναι και τόσο γερο το κομπόδεμα των Αιτωλοακαρνάνων εάν δοθεί βάση στα επικαιροποιημένα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) για τις καταθέσεις ανά Νομό.

Μάλιστα, οι  Αιτωλοακαρνάνες είναι οι προτελευταίοι στο μέσο όρο καταθέσεων ανά λογαριασμό με τελευταίους τους κατοίκους του Νομού Κιλκίς.

Ειδικότερα, 2661 ευρώ είναι ο μέσος όρος καταθέσεων ανα λογαριασμό των Αιτωλοακαρνανων που διατηρούν  566.871 τραπεζικούς λογαριασμούς με συνολικό ποσό 1 δις 509 εκατ. ευρώ.

Στο σύνολο της χώρας, οι εν ενεργεία τραπεζικοί λογαριασμοί είναι σήμερα 35,4 εκατομμύρια, με το μέσο ποσό να κυμαίνεται στα 4.192 ευρώ.

“Πρωταθλητές” σε καταθέσεις είναι οι Αθηναίοι και οι Χιώτες.Το μέσο ποσό όσων ζουν στο κέντρο της πρωτεύουσας προσέγγιζε τον περασμένο Ιούνιο τα 6.000 ευρώ, με τον αριθμό των λογαριασμών να ξεπερνά το επίμαχο διάστημα τα 11 εκατομμύρια.Στη δεύτερη θέση βρίσκονται οι διαμένοντες στα ανατολικά της Αττικής, με ποσά καταθέσεων περί τα 5,8 εκατ. ευρώ ή 4.651 ευρώ/λογαριασμό, ενώ ακολουθούν οι Χιώτες, με μέση κατάθεση 4.537 ευρώ σε σύνολο 184.232 λογαριασμών.

Πληροφορίες από neoiorizontes.gr 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.