Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

EΔΕ για το θάνατο του Σπύρου Μπάθα- Πως θα διασφαλιστεί η αμεροληψία

EΔΕ για το θάνατο του Σπύρου Μπάθα- Πως θα διασφαλιστεί η αμεροληψία

nosokomeio4_550332693
Με ανακοίνωση της η Διοίκηση του Νοσοκομείου Αγρινίου έκανε γνωστό πως αποφάσισε την διενέργεια Ένορκής Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) για το θάνατο του 18χρονου Σπύρου Μπάθα, υπόθεση που συγκλονίζει το Πανελλήνιο. Η απόφαση πάρθηκε σε συνεργασία και συνεννόηση τόσο με την ηγεσία της 6ης Υ.ΠΕ, όσο και με το Υπουργείου Υγείας.
Μάλιστα ο διοικητής Δ.Μιχάλης αναφέρει πως επιθυμεί να διασφαλίσει την αμερόληπτη εξέταση και τη διαφάνεια και να φωτιστεί πλήρως η υπόθεση και για το λόγο αυτό προτίμησε να μην διεξαχθεί η ΕΔΕ από λειτουργούς του νοσοκομείου Αγρινίου, αλλά από άλλη, ανώτερη αρχή.
«Θα αναμένουμε και εμείς με σεβασμό στους θεσμούς και τις διαδικασίες την περαίωση της έρευνας και την εξ’ αυτής εξαγωγή συμπερασμάτων, τα οποία, ως οφείλουμε, θα σεβαστούμε, σεβόμενοι τόσο τους θεσμούς, όσο και τη μνήμη του εκλιπόντος παιδιού» αναφέρει ο Δ.Μιχάλης.

Η ανακοίνωση:

Το τραγικό γεγονός του θανάτου του νέου παιδιού (Σ. Μπάθα) που προσκομίστηκε τραυματίας στο νοσοκομείο Αγρινίου στις 25-5-2017 και κατέληξε την επομένη μέρα, μόνο θλίψη μπορεί να γεμίσει όλους μας.
Συμμεριζόμενοι την τραγική θέση των γονιών, απευθύνουμε τα ειλικρινή και θερμά μας συλλυπητήρια.
Η Διοίκηση του νοσοκομείου -συναισθανόμενη το μέγεθος της σημασίας της ανθρώπινης ζωής και της ευθύνης όλων μας για την προστασία της- από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε, στάθηκε στο μέτρο των αρμοδιοτήτων της δίπλα στους γονείς.
Παράλληλα, αισθανόμενη την ανάγκη να απαντηθούν εύλογα ερωτήματα που γεννούνται από την τραγική κατάληξη, με αίσθημα ευθύνης ενημερώνει ότι:
-Από την πρώτη στιγμή άρχισε τη διερεύνηση των δεδομένων με συσκέψεις με όλους τους εμπλακέντες στη διαχείριση του ασθενή.
-Άμεσα ξεκίνησε προκαταρτική εξέταση για να ξεκαθαριστεί το ποίοι ενεπλάκησαν καθ’ οιονδήποτε τρόπο με τη διαχείριση του ασθενή και να διευκρινιστούν τα δεδομένα που συνθέτουν όλη τη διαδικασία της διαχείρισης του ασθενή, από την προσέλευση στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, έως την κατάληξή του.
-Επειδή δίδουμε ειδική βαρύτητα στο εν λόγω περιστατικό, η έρευνα έγινε στο ανώτερο επίπεδο, με την εποπτεία του ίδιου του Διοικητή.
-Τα δεδομένα βρίσκονται στα χέρια της Διοίκησης και μελετώνται προκειμένου να συνταχθεί το σχετικό παραπεμπτικό σημείωμα και να διαβαστεί η υπόθεση στην Υγειονομική Περιφέρεια και το Υπουργείο Υγείας, για περεταίρω διερεύνηση της υπόθεσης.
Η Διοίκηση αποφάσισε -σε συνεργασία και συνεννόηση τόσο με την ηγεσία της 6ης Υ.ΠΕ, όσο και με το Υ.Υ.- την παραπομπή για διενέργεια της έρευνας (ΕΔΕ) από άλλη υπηρεσία.
Και τούτο διότι η Διοίκηση –επιθυμώντας να διασφαλίσει την αμερόληπτη εξέταση της υπόθεσης και τη διαφάνεια με το να φωτιστεί πλήρως η υπόθεση- προτίμησε να μην διεξαχθεί αυτή από λειτουργούς του νοσοκομείου Αγρινίου, αλλά από άλλη, ανώτερη αρχή.
Λόγω της φύσεως της υπόθεσης και καθ΄ όσον βρισκόμαστε σε διαδικασία έρευνας, δεν είναι δυνατή η παροχή από τη Διοίκηση άλλων επί μέρους πληροφοριών επί του θέματος.
Θα αναμένουμε και εμείς με σεβασμό στους θεσμούς και τις διαδικασίες την περαίωση της έρευνας και την εξ’ αυτής εξαγωγή συμπερασμάτων, τα οποία, ως οφείλουμε, θα σεβαστούμε, σεβόμενοι τόσο τους θεσμούς, όσο και τη μνήμη του εκλιπόντος παιδιού.

Ο Διοικητής
Δημήτριος Γ. Μιχάλης

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.