Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Εύκαμπτη κυστεοσκόπηση στο Αγρίνιο από τον ουρολόγο Παναγιώτη Κανάτα

Εύκαμπτη κυστεοσκόπηση στο Αγρίνιο από τον ουρολόγο Παναγιώτη Κανάτα


kanatas ourologos
Ο Παναγιώτης Κανάτας, γιός του γνωστού Αγρινιώτη ουρολόγου Γεωργίου Κανάτα, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αγρίνιο, όπου και πέρασε τα παιδικά και μαθητικά του χρόνια. Τελείωσε τις σπουδές του στην Ιατρική σχολή στο εξωτερικό και έλαβε τον τίτλο της Ουρολογίας το 2015 στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η Βοήθεια».

kanatasΜετά από δύο χρόνια επέστρεψε στη γενέτειρά του, το Αγρίνιο με στόχο να ασκήσει το επάγγελμα του ιατρού ουρολόγου-ανδρολόγου στο ιδιωτικό του ιατρείο που βρίσκεται στην οδό Βότση 15 στον 5ο όροφο. Ένα πλήρως εξοπλισμένο ιατρείο που παρέχει πολλές δυνατότητες για τη διερεύνηση και διάγνωση όλων των ουρολογικών παθήσεων

 

kanatas1 (600 x 82)
kanatas6

Μία από τις εξετάσεις που διενεργείται στο ιατρείο είναι η κυστεοσκόπηση ουροδόχου κύστης για την διερεύνηση νεοπλασμάτων και άλλων παθήσεων. Είναι μια εξέταση,  η οποία για πολλά χρόνια ήταν επώδυνη και προκαλούσε δυσφορία στον ασθενή και πολλές φορές μη διαγνωστική λόγω της μη συνεργασίας του ασθενούς με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα τόσο στη διάγνωση όσο και στην γενικότερη προσέγγιση, παρακολούθηση και διερεύνηση του περιστατικού.

Πλέον με τη βοήθεια της τεχνολογίας η κυστεοσκόπηση έχει γίνει μια ανώδυνη εξέταση και διαδικασία για τον ασθενή και για τον ιατρό. Το άκαμπτο και τραυματικό κυστεοσκόπιο έχει αντικατασταθεί με το νέας τεχνολογίας εύκαμπτο, ανώδυνο και ατραυματικό κυστεοσκόπιο και αποτελεί το πλέον χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του ουρολόγου για παρακολούθηση και διερεύνηση πληθώρας περιστατικών. Το ιατρείο διαθέτει εύκαμπτο κυστεοσκόπιο τύπου Olympous και πλέον οι πολλαπλές κυστεοσκοπήσεις που χρειάζονται να διενεργηθούν στα πλαίσια παρακολούθησης μιας κακοήθειας της ουροδόχου κύστης (Follow-up) γίνονται ανώδυνα, ατραυματικά και με ικανοποιητικά αποτελέσματα

kanatas1

kanatas4

kanatas3

Επίσης το ιατρείο δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση της λιθίασης του ουροποιητικού συστήματος. Πρόσφατη μελέτη από τις Ην. Πολιτείες έδειξε πως το 50% των ασθενών με λιθίαση θα δημιουργήσουν νέα πέτρα εντός των επομένων 5 χρόνων. Αυτό θα συμβεί γιατί μόλις το 10% των γιατρών (ουρολόγοι, νεφρολόγοι, παθολόγοι, γενικοί ιατροί) που ασχολούνται με τη λιθίαση θα προτείνουν Μεταβολικό Έλεγχο στους ασθενείς τους.

Η αντιμετώπιση της λιθίασης του ουροποιητικού αντιμετωπίζεται αρχικά με την σωστή διάγνωση, εν συνεχεία με τον καταλληλότερο τρόπο αποβολής του λίθου (PCNL,URS,ESWL,κυστεολιθοτριψία) και τέλος και πάρα πολύ σημαντικό το Follow-up του ασθενούς με τον σωστό και πλήρη μεταβολικό έλεγχο για καλύτερο και οριστικό αποτέλεσμα. Η θεραπεία της λιθίασης δεν είναι μονοδιάστατη και δεν τελειώνει με τον κατακερματισμό και την αποβολή της πέτρας. Πολλές φορές, η λιθίαση αποτελεί την κλινική έκφραση μίας υποκείμενης νόσου που αν δεν αναγνωρισθεί και αντιμετωπισθεί θα οδηγήσει πολύ γρήγορα στην επανεμφάνιση πέτρας. Για το λόγο αυτό, η ανάλυση της χημικής σύστασης του λίθου και ο πλήρης μεταβολικός έλεγχος αποτελούν απαραίτητα κομμάτια της συνολικής θεραπευτικής προσέγγισης του ασθενούς με λιθίαση του ουροποιητικού. Στους ασθενείς που δεν προσφέρονται τα παραπάνω, η θεραπεία θεωρείται ελλιπής.

kanatas2

Στο ιατρείο επίσης παρέχονται οι παρακάτω δυνατότητες:

 1. Φυσική και κλινική εξέταση του ασθενούς.
 2. Αποικονιστικός έλεγχος μεφορητό υπερηχοτομογράφο.
 3. Διάγνωση παθήσεων κατώτερου ουροποιητικού συστήματος
 4. Κυστεοσκόπηση με χρήσηεύκαμτου κυστεοσκοπίου τύπου Olympous.
 5. Πλαστική αποκατάσταση ακροποσθίας.( περιτομή )
 6. Πλαστική αποκατάσταση χαλινού.
 7. Διερεύνηση παθήσεων προστατικού αδενώματος. ( καλοήθης υπερπλασία προστάτη,κακοήθεια του προστάτη.)
 8. Ογκολογικός έλεγχος ουροποιητικού συστήματος,
 9. Έλεγχος ακράτειας ούρων.
 10. Μελέτη ροής ούρων(uroflow)μεσύστημα ουροομετρίας Flowmaster.
 11. Διερεύνηση υπογονιμότητας.
 12. Χειρουργικές επεμβάσεις ουροποιητικού συστήματος.

 Βότση 15 στον 5ο όροφο, Αγρίνιο, τηλ 26413-06744 και κν. 6978934242

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.