Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

“‘Εφυγε” από τη ζωή ο Ηλείος νομικός και πολιτευτής της ΝΔ Αντώνης Θ. Κλοκώνης

“‘Εφυγε” από τη ζωή ο Ηλείος νομικός και πολιτευτής της ΝΔ  Αντώνης Θ. Κλοκώνης

klokonis_antonis_277c22b5016b709b4e967f85746d7c6eΟ Αντώνης Κλοκώνης «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 45 ετών το πρωί της Παρασκευής. Η είδηση έγινε γνωστή στην Ηλεία μέσα από μια αποχαιρετιστήρια ανάρτηση του προσωπικού του φίλου και πρώην δημάρχου Βουπρασίας Σωτήρη Θανάσουλα. Ο γνωστός Ηλείος νομικός και συνταγματολόγος που είχε πολιτευτεί με τη Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας τελευταία. «Έφυγε» 14 μήνες μετά τον πατέρα του Θεμιστοκλή.

Ο Αντώνης Κλοκώνης ήταν δικηγόρος (ΔΣΑ), κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στα Νομικά. Ήταν υπ. Διδάκτωρ στη Νομική επιστήμη . Υπήρξε υπότροφος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Σπουδών Δημοσίου Δίκαιου στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης. Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Συνταγματικού Δίκαιου. Ήταν μέλος της Ένωσης Ελλήνων Συνταγματολόγων και του Ερευνητικού Ινστιτούτου Δικονομικών Μελετών. Είχε διδάξει δίκαιο και γνώριζα αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά.

Στο πλαίσιο της πολιτικής του δράσης ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2009 στο νομό Ηλείας. Από το 2010 είχε ενταχθεί ως ιδρυτικό στέλεχος της Δημοκρατικής Συμμαχίας.
Είχε τρεις αδερφές την Ιλεάνα, την Ευαγγελία και τη Σοφία.

/www.ilialive.gr/

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.