Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Aγρίνιο: Έφυγε από τη ζωή ο δικηγόρος και τέως αντιδήμαρχος Αθανάσιος Κιτσάκης

Aγρίνιο: Έφυγε από τη ζωή ο  δικηγόρος και τέως αντιδήμαρχος Αθανάσιος Κιτσάκης

Σε ηλικία 79 ετών  έφυγε  από τη ζωή χθες ο συνταξιούχος δικηγόρος Αθανάσιος Κιτσάκης .
Ο εκλιπών διατέλεσε πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου και αντιδήμαρχος Αγρινίου (επί δημαρχίας Γιάννη Βαϊνά και Θ.Σλωκου ) και υπήρξε στέλεχος της  αριστεράς . Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε θλίψη στην τοπική κοινωνία και στο νομικό κόσμο της περιοχής.
Η κηδεία του θα γίνει σήμερα , Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019, στις 4 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Αγρινίου. Η σορός θα βρίσκεται στην εκκλησία από ώρα 3 μ.μ.
Το agrinionews.gr εκφράζει στους οικείους του τα ειλικρινή του συλλυπητήρια.

Συλλυπητήρια δήλωση του δημάρχου Θέρμου Σπύρου Κωνσταντάρα
“Με θλίψη πληροφορήθηκα την εκδημία του συνταξιούχου συναδέλφου Δικηγόρου και τέως αντιδημάρχου Αγρινίου Αθανασίου Κιτσάκη . Ο Θανάσης Κιτσάκης που κατάγεται από την Κοκκινόβρυση Δήμου Θέρμου , υπήρξε για εμάς τους νεώτερους δικηγόρους , δάσκαλος, αλλά και ως αυτοδιοικητικός μας ενέπνευσε την έννοια του μέτρου , της συνέπειας και της αγωνιστικότητας . Την πολιτεία του Θανάση Κιτσάκη στην Αυτοδιοίκηση την χρειαζόμαστε ως παράδειγμα , σήμερα που ο δημόσιος βίος διέρχεται χαλεπές ημέρες .
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει .”

Σχετικά με την απώλεια του δικηγόρου Αθανάσιου Κιτσάκη η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Χριστίνα Σταρακά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Με βαθιά οδύνη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Αθανάσιου Κιτσάκη, επιτυχημένου δικηγόρου του Αγρινίου και ενεργού πολίτη που υπηρέτησε από κορυφαίες θέσεις την πόλη του.
Κόσμησε με την παρουσία του την θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και του Αντιδημάρχου Αγρινίου ενώ οι αγώνες του για τις ιδέες της Αριστεράς τον έφεραν στο στόχαστρο της Χούντας, η οποία τον φυλάκισε και τον εξόρισε.
Το Αγρίνιο οφείλει πολλά σε ανθρώπους σαν τον Αθανάσιο Κιτσάκη, ως υπόδειγμα ήθους και ανιδιοτελούς προσφοράς, ως επιστήμονα και ως πολίτη. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του».

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίουεξέφρασε τα συλλυπητήρια του:

 «Με αισθήματα βαθύτατης θλίψης πληροφορήθηκα την απώλεια του Αθανάσιου Κιτσάκη. Ενός πολίτη ενεργού και  δραστήριου ο οποίος υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση και προσέφερε στη πόλη μας από τη θέση του πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου επί δημαρχίας Στέλιου Τσιτσιμελή, του Αντιδημάρχου  με Δήμαρχο τον Γιάννη Βαϊνά  και του Αντιδημάρχου με Δήμαρχο τον  ΘύμιοΣώκο.

Επί σειρά ετών υπηρέτησε με ήθος και συνέπεια την δικηγορία κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του.Με συγκίνηση τον αποχαιρετώ και εκφράζω στην οικογένειά του τα ειλικρινή και θερμά  συλλυπητήριά μου».

Κατά την εξόδιο ακολουθίατιμές θα αποδώσει  η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου.

Ο  επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας – Με όραμα για το δήμο Αγρινίου», Δημήτρης Τραπεζιώτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με ιδιαίτερη θλίψη ενημερώθηκα για την απώλεια του συναδέλφου Δικηγόρου και τέως αντιδημάρχου Αγρινίου Αθανασίου Κιτσάκη. Ενός ανθρώπου που υπηρέτησε με συνέπεια και ήθος την Τοπική Αυτοδιοίκηση και προσέφερε με όλες του τις δυνάμεις για την ανάπτυξη και την ευημερία αυτού του τόπου. Διακεκριμένος δικηγόρος και σημαντική προσωπικότητα λόγω της δράσης του κατά την περίοδο της Χούντας.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του».

Ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου αφού συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση, την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019, με θέμα: «περί της έκδοσης ψηφίσματος κατόπιν του αγγέλματος του θανάτου του πρώην προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και Αντιδημάρχου Αγρινίου Αθανάσιου Κιτσάκη» εξέφρασε την θλίψη του για τον αδόκητο χαμό του Αθανάσιου Κιτσάκη, ο οποίος υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση με ήθος, εντιμότητα και ευσυνειδησία.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα:
• Να εκφράσει τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια του Δημάρχου και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου μέσω του προέδρου Βασίλειου Φωτάκη, ο οποίος θα εκφωνήσει επικήδειο λόγο.
• Να κατατεθεί στεφάνι εκ μέρους του Δημάρχου Αγρινίου.
• Ο Δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να παραστούν στην εξόδιο ακολουθία.
• Να αποδοθούν τιμές από την Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.