Πέμπτη, 22 Απριλίου, 2021

“Έφυγε” από τη ζωή ο Θωμάς Στ. Χούτας

“Έφυγε” από τη ζωή ο Θωμάς Στ. Χούτας

thomas-xoutasΈφυγε από τη ζωή ο δικηγόρος και πολιτικός Θωμάς Στ. Χούτας. Ο Θ. Χούτας γεννήθηκε στις 15 Ιουλίου του 1939 και άφησε χθες την τελευταία του πνοή στο Ερυθρό Σταυρό όπου νοσηλευόταν τους τελευταίους μήνες.
Ο Θωμας Χούτας, χρημάτισε Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας από το Μάιο 1980 έως το Μάιο 1981. Στις εκλογές του 1981 αναδείχθηκε πρώτος επιλαχών βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Μετά τον αιφνίδιο θάνατο του βουλευτή – υπουργού Χριστόφορου Στράτου ορκίσθηκε βουλευτής. Εκλέχθηκε βουλευτής στις εκλογές του 1985, αλλά μετά από ένα περίπου εξάμηνο από την ανάληψη των βουλευτικών του καθηκόντων και μετά τη νέα καταμέτρηση των ψήφων, η Ν.Δ. έχασε στην Αιτωλοακαρνανία μια έδρα, την οποία κέρδισε το ΠΑΣΟΚ και στη θέση του Θωμά Χούτα ορκίσθηκε βουλευτής ο Αθανάσιος Δημητρακόπουλος.
Στη συνέχεια ο Θωμάς Χούτας έθεσε υποψηφιότητα με διάφορα πολιτικά σχήματα με τελευταία αυτή του 2012 με τους ΑΝ.ΕΛ.
e-maistros.gr

Ανακοίνωση της ΔΗΜ.Τ.Ο. Αμφιλοχίας
«Θλίψη προκαλεί σ’ όλους μας ο θάνατος του πρώην βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας Θωμά Σ. Χούτα.
Τόσο ως Δικηγόρος όσο και ως πολιτικός, υπηρέτησε με ήθος και ανιδιοτέλεια την παράταξή μας.
Πρόσφερε πολλά στο δημόσιο βίο και στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Αιτωλοακαρνανία.
Το θάρρος, η δύναμη, η αξιοπρέπεια και κυρίως το ήθος του υπήρξαν μνημειώδη και τον συνόδευαν μέχρι την τελευταία στιγμή.
Στους οικείους του εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας ».

Συλλυπητήρια δημάρχου Αγρινίου
Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για τον θάνατο του πρώην βουλευτή Θωμά Στ. Χούτα:
«Συμμετέχω με θλίψη στο πένθος της οικογένειας. Η μακρόχρονη πολιτική παρουσία του Θωμά Χούτα ανέδειξε τη μαχητικότητά και τη βαθιά προσήλωση του στις ιδέες της Δημοκρατίας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης.
Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του».


Δήλωση του βουλευτή Κώστα Καραγκούνη

Ο Θωμάς Σ. Χούτας, πρώην Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, λαμπρό στέλεχος της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας αλλά και της Δικηγορικής οικογένειας, έφυγε από τη ζωή χθες προκαλώντας μεγάλη θλίψη σε όσους τον γνώριζαν. Ο Θωμάς Χούτας  ξεχώριζε πάντα για το ήθος του, τη βαθιά δημοκρατική του αντίληψη και την κοινωνική του δράση. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.  Η Αιτωλοακαρνανία είναι φτωχότερη σήμερα.

Ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας

H Noμαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια του Θωμά Στ. Χούτα. Η κοινωνική, επαγγελματική και πολιτική διαδρομή του Θωμά Χούτα χαρακτηρίστηκε από το ήθος και την ευπρέπεια. Υπηρέτησε την παράταξη μας με συνέπεια και βαθιά προσήλωση στα δημοκρατικά ιδεώδη. Η απώλεια του κάνει φτωχότερη την Αιτωλοακαρνανία. Στους οικείους του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.