Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022

Έφυγε ο φιλόλογος Πέτρος Τσώλος

Έφυγε ο φιλόλογος Πέτρος Τσώλος

Του Παναγιώτη Δρέλλια*

Σε ηλικία 59 ετών έφυγε προχθές (20 Ιουνίου 2019) από τη ζωή ο καθηγητής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Πέτρος Τσώλος από την Ανάληψη Τριχωνίδας, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του, τους φίλους, τους συναδέλφους και όσους τον γνώριζαν.

Ο αξέχαστος φίλος και συνάδελφος(συμμαθητής μου στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Θέρμου) που δίδασκε στο 6ο Λύκειο Βόλου, απεβίωσε μετά από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο τα τελευταία πέντε χρόνια, και μάλιστα με περισσή γενναιότητα, διδάσκοντας στο σχολείο μέχρι και την τελευταία στιγμή. Αφήνει πίσω τη σύζυγό του(επίσης φιλόλογο) και τα δύο του παιδιά(επιτυχημένους επιστήμονες).

Η κηδεία του έγινε την Παρασκευή 21 Ιουνίου στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου στον Βόλο. Με παράκληση της οικογένειας, αντί στεφάνων προσφέρθηκαν χρήματα για να δοθούν στον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα». Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στην γενέτειρά του Κόφτρα(ένα γραφικό χωριό κοντά στην Ανάληψη του ιστορικού Δήμου Θέρμου) της οποίας ήταν τακτικός και ενεργός επισκέπτης. Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας εξέδωσε το παρακάτω Ψήφισμα: «Με αισθήματα θλίψης και πένθους, αποχαιρετούμε τον συνάδελφο εκπαιδευτικό που έφυγε πρόωρα από κοντά μας. Έναν εξαίρετο άνθρωπο που με την παρουσία του, το έργο του, το χαρακτήρα του τίμησε την εκπαίδευση. Το σχολείο του και οι μαθητές του έχασαν τον δάσκαλο που τους φώτιζε με τη γνώση και την προσωπικότητά του. Εμείς, οι συνάδελφοί του, χάσαμε τον δικό μας άνθρωπο, το φίλο μας. Τον Πέτρο μας. Δυσαναπλήρωτο το κενό που αφήνεις στις σκέψεις μας και στις καρδιές μας. Καλό Ταξίδι».

*panagkond@gmail.com

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.