Σάββατο, 6 Ιουνίου, 2020

“Καπναποθήκες Παπαστράτος – πορεία στο φως και στον χρόνο”

Πραγματοποιήθηκαν στην κατάμεστη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου τα εγκαίνια της έκθεσης του Χρίστου Σιμάτου με τίτλο “Καπναποθήκες Παπαστράτος – πορεία στο φως και στον χρόνο”.

Στην έκθεση παρουσιάστηκε, για πρώτη φορά, φωτογραφικό υλικό από τις παλιές καπναποθήκες Παπαστράτου, εμβληματικό τοπόσημο του Αγρινίου.

Ο Χρήστος Γαρουφαλής ευχαρίστησε τον εικαστικό για την προσφορά του στην πόλη αναφέροντας ,μεταξύ άλλων,πως “οι άδειες καπναποθήκες Παπαστράτου με τον φακό του Χρίστου Σιμάτου αναδεικνύονται και γίνονται αφορμή για αφύπνιση της συλλογικής μας μνήμης”.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, ανέφερε: “Η περιήγηση στις Καπναποθήκες Παπαστράτου μέσα από το φακό του Χρίστου Σιμάτου είναι ένα οδοιπορικό στις πιο δυνατές μνήμες της πόλης. Η ιστορία της οικογένειας Παπαστράτου είναι η ζωντανή κληρονομιά μας και τα έργα τους, ως ιερή παρακαταθήκη, μνημειακός θησαυρός.

Αν στον κτιριακό πολιτισμό μιας πόλης καταγράφεται η συλλογική του μνήμη, τότε το Αγρίνιο, έχει εμποτιστεί από τα έργα των μέγιστων ευεργετών μας. Ένα από αυτά, οι Καπναποθήκες, αρχιτεκτονικό στολίδι του κέντρου της πόλης, διατηρούν ισχυρή και αναλλοίωτη την παρουσία τους στο χρόνο. Η οικογένεια Παπαστράτου δίδαξε, σε εποχές μεγάλων στερήσεων, την προσφορά στην Πατρίδα, τον άνθρωπο, την παιδεία και τον πολιτισμό. Το μεγαλείο τους αποτυπώνεται στα εμβληματικά έργα που άφησαν ως δωρεά στους συμπολίτες τους. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τον κ. Φιλίπ Πολί, εγγονό του Τάσου Παπαστράτου, που μας τιμά σήμερα με την παρουσία του».

Η έκθεση παρουσιάζεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης που οργανώνει ο Δήμος Αγρινίου με αφορμή τη συμπλήρωση των 20 χρόνων από τον θάνατο του Τάσου Παπαστράτου.

Θα διαρκέσει έως 8 Φεβρουαρίου 2019 με ώρες επισκέψεων  Τρίτη – Σάββατο 10:00 π.μ. – 13:30 μ.μ. και 18:00 μ.μ. – 20:30 μ.μ. και  Κυριακή  11:00 π.μ. – 13:30 μ.μ., Δευτέρα κλειστά.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.