Πέμπτη, 22 Απριλίου, 2021

Έγινε δουλίτσα με Black Friday κι αναμμένα φώτα ή όχι;

Έγινε δουλίτσα με Black Friday κι αναμμένα φώτα ή όχι;

Εντάξει, όπως είπε κι ένα γνωστό κόμμα η συνήθεια του Black Friday είναι «αμερικανιά». Διότι τα υπόλοιπα που κάνουμε δεν είναι «αμερικανιές», η Μαύρη η Παρασκευή μας πείραξε, κατά τα άλλα τον έχουμε συντρίψει τον ιμπεριαλισμό και τον θείο Σαμ. Αφού μόνο τρεις φορές το μήνα περνάμε τον Ατλαντικό για «δουλειές».

Τέλος πάντων, δεν θεραπεύεται αυτή η αρρώστια, πάμε να δούμε την ουσία. Και η ερώτηση προς το Αγρίνιο και τα μαγαζιά του είναι απλή: έκανε καθόλου καλό αυτή η αμερικανιά; Βγήκε κόσμος, ψώνισε; Ίσως όχι παντού, ίσως δεν δούλεψαν τα μπαρ αργά το βράδυ αλλά τα ρουχάδικα, τα γκατζετάδικα, τα λουκουματζίδικα και τα σαντουϊτσάδικα έκαναν κάτι;

Μαζί με τα μαγαζιά που μπήκαν στο πανηγυράκι των προσφορών(με όσες αμφιβολίες μπορεί να έχει ο καταναλωτής αν ήταν αληθινές προσφορές ή όχι)δούλεψαν και μαγαζιά που δεν συμμετείχαν; Ναι, θα μου πεις μόνο στο κέντρο, εντάξει, τι να κάνουμε τώρα, ας είχαμε περισσότερες δουλειές, περισσότερο πλούτο να έχουμε πιο πολλά «κέντρα» και να μεγαλώνει η πόλη αντί να φθίνει.

Στην τελική  ήταν σωστή η συγκυρία να ανάψουν χθες τα φώτα της πόλης και να δοθεί λίγο χρώμα από τον δήμο; Αν όχι, ας βγει να το πει κάποιος ότι οι άτιμοι οι Αμερικάνοι μας κατέστρεψαν και τα φώτα έπρεπε να ανάψουν την προπαραμονή των γιορτών. Όχι, είχε κόσμο, υπήρχε κίνηση και λίγη ψυχολογία δεν κάνει κακό.

Δεν έχουν οι πόλεις σαν το Αγρίνιο την πολυτέλεια να αγνοούν τέτοια πανηγυράκια. Να τα πούμε καταναλωτικά τερτίπια και κολπάκια του καπιταλισμού; Να τα πούμε αλλά χρειάζονται. Όσοι νόμιζαν ότι θα έρχεται βόλτα η αγορά από το πέσιμο των επιδομάτων και των συντάξεων για να «πέφτει χρήμα», θυμίζουν τον φούρναρη που πάει το μαγαζί κατά διαόλου και εκείνος δίνει χαρτζιλίκι στους συγγενείς για να πάρουν ψωμί από κείνον και να του ανεβάσουν τον τζίρο!

 

Γ.Σ.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Θου βου

    Αφού νέκρωσε η αγορά από τις midseason sales μέχρι τη black friday χτες έγινε ο χαμός και κέρδισαν έμποροι και καταναλωτές. Ότι μπορεί να βγάλει κέρδος ας πούμε επιχείρηση τοπικη πουλώντας μόνο σε τιμές αληθινης προσφοράς και κόστους μήνα Νοέμβριο. Ευτυχως μπαίνουμε στο Σκρουτζ και δεν μας πιάνουν κοτσους. Τώρα δεν ξέρω πιο κόμμα χαρακτήρισε σε ανακοίνωση “αμερικανιά” αλλά είναι η άλλη όψη του νομίσματος κάτι μανδραβεληδων από τα λιντλ που περιμένουν να αποθεωσουν κάθε τι ξενοφερτο ότι βοηθάει και απογειώνει την τοπική αγορά αλλά τι τα θες κολλημένα μυαλά. Αντε εύχομαι να δειτε και τον κύριο Παπαναστασίου να απελευθερώνει γαλοπούλα να ολοκληρωθεί οργασμος του γσ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.