Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2022

Εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του ΙΕΚ ΣΒΙΕ στην Πάτρα (φωτο)

Εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του ΙΕΚ ΣΒΙΕ στην Πάτρα (φωτο)

Τις νέες πρότυπες εγκαταστάσεις του στην Πάτρα εγκαινίασε την Πέμπτη 23/9 το ΙΕΚ ΣΒΙΕ, σε μια ξεχωριστή εκδήλωση, αντάξια του κύρους και της ιστορίας του.

Το ΙΕΚ ΣΒΙΕ, με 54 χρόνια επιτυχημένης πορείας και πάνω από 50.000 απόφοιτους, αποτελεί πρότυπο στον κλάδο της επαγγελματικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα και προσφέρει πλέον τη δυνατότητα στους νέους της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής να φοιτήσουν στον τόπο τους, σε ένα σπουδαίο εκπαιδευτικό ίδρυμα, αποκτώντας εξειδικευμένες γνώσεις στον τομέα ενδιαφέροντος τους. Παράλληλα, με το μεγαλύτερο δίκτυο συνεργαζόμενων εταιρειών στη διάθεσή τους, οι απόφοιτοι του ΙΕΚ ΣΒΙΕ ξεκινούν με ισχυρό προβάδισμα για να κατακτήσουν την αγορά εργασίας. Η δραστηριοποίηση του ΙΕΚ ΣΒΙΕ στην Πάτρα αποτελεί ορόσημο για τη δυτική Ελλάδα και μια σημαντική επένδυση στον τομέα της εκπαίδευσης, που θα συμβάλλει σημαντικά και ουσιαστικά στην ανάπτυξη της περιοχής.

Τη λαμπρή εκδήλωση των εγκαινίων του ΙΕΚ ΣΒΙΕ στην Πάτρα τίμησαν με την παρουσία τους οι Αντιπεριφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας κ.κ. Φωκίων Ζαΐμης και Χαράλαμπος Μπονάνος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ Παναγιώτης Παπαδόπουλος, ο Βουλευτής κ. Ιάσων Φωτήλας, καθώς και εκπρόσωποι των Βουλευτών του Νομού, του Επιμελητηρίου Αχαΐας, επιστημονικών φορέων, κοινωφελών ιδρυμάτων και οργανώσεων, οι οποίοι μοιράστηκαν με τους ανθρώπους της ΣΒΙΕ τη χαρά της δημιουργίας ενός νέου, σημαντικού εκπαιδευτικού φορέα για την περιοχή. Το «παρών» έδωσε και ο Αντιδήμαρχος κ. Τάκης Πετρόπουλος, ο οποίος αποκάλυψε ότι κατά τη δεκαετία του ’70 διετέλεσε σπουδαστής της Σχολής! Τον καθιερωμένο αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών, κ.κ. Χρυσόστομος.

Την παράσταση «έκλεψε» ο διάσημος chef Γιάννης Αποστολάκης, σύμβουλος του τομέα γαστρονομίας του ΙΕΚ ΣΒΙΕ και επικεφαλής σχεδιασμού των ειδικοτήτων μαγειρικής, αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, ο οποίος μίλησε για τη συνεισφορά της ΣΒΙΕ στον κλάδο και στη συνέχεια συνομίλησε και φωτογραφήθηκε με τη νέα γενιά φοιτητών του ΙΕΚ ΣΒΙΕ, μοιράζοντας απλόχερα συμβουλές για τις σπουδές και την καριέρα τους.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΙΕΚ ΣΒΙΕ, κ. Νικόλαος Καστρινάκης, στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, υπογράμμισε την έμφαση που δόθηκε φέτος από τη διοίκησή του ΙΕΚ στη δημιουργία ενός πρότυπου εκπαιδευτηρίου στην Πάτρα, που αλλάζει το τοπίο στην ευρύτερη περιοχή. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «χάρη στη σημαντική επένδυση της ΣΒΙΕ σε εγκαταστάσεις και υλικοτεχνική υποδομή, οι νέοι της Πάτρας θα έχουν από φέτος τη δυνατότητα να σπουδάσουν στις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις επαγγελματικής εκπαίδευσης της χώρας».

Οι εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΣΒΙΕ στεγάζονται σε ένα από τα πιο εμβληματικά νεοκλασικά κτίρια της Πάτρας, στην οδό Αγίου Ανδρέου 95 και φιλοξενούν εργαστήρια με τον πιο σύγχρονο εκπαιδευτικό εξοπλισμό στην Ελλάδα. Οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του κτιρίου και να έρθουν σε επαφή με τη μοντέρνα αισθητική αλλά και τη λειτουργικότητα των χώρων, αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Με την ολοκλήρωση των εγκαινίων και το κόψιμο της κορδέλας από τους επίσημους προσκεκλημένους, η βραδιά συνεχίστηκε στην πίσω πλευρά του κτιρίου, στο πανέμορφο στενό της Δρακοπούλου έως τη Ρήγα Φεραίου. Το χαρακτηριστικό σοκάκι είχε μεταμορφωθεί σε ένα ατμοσφαιρικό bar, κλείνοντας με τον πιο ξεχωριστό τρόπο τα εγκαίνια του νέου κέντρου εκπαίδευσης της ΣΒΙΕ, με ένα χαλαρό party όπου όλοι οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία, σεβόμενοι απολύτως τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, να συζητήσουν, να απολαύσουν το ποτό τους και να περάσουν όμορφες στιγμές υπό τους ήχους της μουσικής, σε μια πραγματικά ξεχωριστή βραδιά.

Το εντυπωσιακό νεοκλασικό στην Αγίου Ανδρέου 95 που στεγάζει το ΙΙΕΚ ΣΒΙΕ, ένα από τα πιο εμβληματικά κτίρια της πόλης
Η παρουσιάστρια της εκδήλωσης και υπεύθυνη του γραφείου σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΣΒΙΕ, Σωτηρία Γαβριηλίδου
Ο Γενικός Διευθυντής του ΙΕΚ ΣΒΙΕ Νίκος Καστρινάκης ευχαρίστησε όλους τους προσκεκλημένους για την παρουσία τους και παρουσίασε το όραμα των εκπαιδευτηρίων για την περιοχή
Ο Γιάννης Αποστολάκης, διάσημος chef και σύμβουλος του προγράμματος γαστρονομίας του ΙΙΕΚ ΣΒΙΕ
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φωκίων Ζαΐμης, ευχήθηκε καλή επιτυχία στην σημαντική προσπάθεια του ΙΙΕΚ ΣΒΙΕ του εξήρε τη σημασία που η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δίνει στον τομέα της εκπαίδευσης
Ο Γιάννης Αποστολάκης κατά την διάρκεια της ομιλίας του
(Από δεξιά προς τα αριστερά) Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φωκίωνας Ζαΐμης και ο Βουλευτής Αχαΐας κ. Ιάσωνας Φωτήλας.
Το Κόψιμο της κορδέλας των εγκαινίων από τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο τον Γιάννη Αποστολάκη, το Φωκίωνα Ζαΐμη και τον Νίκο Καστρινάκη
Η μεταμόρφωση της πίσω πλευράς του κτιρίου, στο στενό της Δρακοπούλου, από την ομάδα του Χάρη Παναγόπουλου, ήταν εντυπωσιακή
Η Ομάδα στελεχών του ΙΕΚ ΣΒΙΕ με τον Γιάννη Αποστολάκη
Η Διοίκηση του ΙΕΚ ΣΒΙΕ μαζί με τους συνεργάτες Marketing του Ομίλου. (Από αριστερά προς τα δεξιά) Θανάσης Νίκου (Διευθυντής ΙΙΕΚ ΣΒΙΕ Πάτρας), Δημήτρης Γρατσίας (Διευθυντής ΙΙΕΚ ΣΒΙΕ Αθήνας), Φίλιππος Κεφαλόπουλος (Prime Marketing), Νίκος Καστρινάκης (Γενικός Διευθυντής ΙΙΕΚ ΣΒΙΕ), Γιώργος Καραμήτσος (FYI Marketing House)
(Από αριστερά προς τα δεξιά) Χρήστος Μήλας (ΚΑΕ Προμηθέας), Νίκος Καστρινάκης, Γιάννης Αποστολάκης, Παναγιώτης Παπαδόπουλος (Πρόεδρος Περιφερειακού συμβουλίου)
Σύσσωμη η ομάδα του ΙΕΚ ΣΒΙΕ σε αναμνηστική Φωτογραφία κατά τα Εγκαίνια της σχολής
(Από αριστερά προς τα δεξιά) Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Γιάννης Αποστολάκης, Νίκος Καστρινάκης, Γιώργος Λαγοπαναγιωτόπουλος

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.