Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2020

Εγκρίθηκαν τρεις προτάσεις του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου για το «Δυτική Ελλάδα 2021»

 Εγκρίθηκαν, κατά το πρώτο στάδιο αξιολόγησης, οι προτάσεις «Δυτική Ελλάδα 2021» που υποβλήθηκαν από τον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο Μεσολογγίου προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο του εορτασμού των διακοσίων χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Ο Σύλλογος εκφράζει μάλιστα «ιδιαίτερη χαρά μας για την επιτυχή υποβολή των προτάσεων μας, καθώς μέσα από τις ακόλουθες προτάσεις θα προβληθούν και  αναδειχτούν έργα, σημαντικής σημασίας που θα αναδεικνύουν διαφορές πτυχές και γεγονότα  που συνέβησαν στην Ι.Π. Μεσολογγίου κατά την διάρκεια της Ελληνικής  Επανάστασης του 1821».

Οι συγκεκριμένες προτάσεις  προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που αξιολογήθηκαν επιτυχώς είναι οι εξής:

-πρώτον, η  συγγραφή , εκτύπωση και παρουσίαση βιβλίου με θέμα την οικονομία στο Μεσολόγγι την περίοδο της επανάστασης και κατά την διάρκεια της πολιορκίας.

-Δεύτερον, ο  σχεδιασμός και κατασκευή «Σημαιών» της επανάστασης του πολιορκημένου Μεσολογγίου, τοποθετώντας έμπροσθεν των επιχειρήσεων και σε κεντρικούς δρόμους της πόλης κατά την διάρκεια των εορτών Εξόδων.

-Τρίτον, η  δημιουργία χάρτη (χαρτογράφηση)  ιστορικών σημείων και διαδρομών στην πόλη του Μεσολογγίου όπου οι επιχειρήσεις  θα διανέμουν στους επισκέπτες της πόλης .

«Ευελπιστούμε, και στοχεύουμε με την βοήθεια από τους  φορείς πολιτισμού του Μεσολογγίου στην ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου που διαθέτει η Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, και πιστεύουμε ότι σε συνδυασμό με τις προτάσεις  του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου οι οποίες κρίθηκαν επιτυχείς, θα στοχεύσουμε στην προβολή  υψηλής ποιότητας αναδεικνύοντας  διάφορες πτυχές και γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 προβάλλοντας το “Ηρωϊκό” τόπο του Μεσολογγίου», υπογραμμίζει ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.