Σάββατο, 4 Ιουλίου, 2020

Εγκρίθηκε το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Αγρινίου

Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και η Ειδική Γραμματεία ΕΤΠΑ & ΤΣ ανακοίνωσε τον βαθμολογικό πίνακα κατάταξης των προτάσεων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της δράσης «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομίας 2014 -2020».

Συνολικά πενήντα 59 προτάσεις θα χρηματοδοτηθούν με ποσοστό ενίσχυσης 100%. Οι εγκεκριμένες προτάσεις θα υλοποιηθούν από Σχήματα συνεργασίας μεταξύ Δήμων και Εμπορικών Συλλόγων ή Επιμελητηρίων. Κάθε Σχήμα θα υλοποιήσει ένα σύνολο συνεκτικών και αλληλένδετων παρεμβάσεων με στόχο την ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται σε εμπορικές περιοχές και ειδικότερα σε περιοχές που διαθέτουν σημαντικούς πολιτιστικούς πόρους και τουριστική δυναμική.

Μεταξύ των άλλων εγκρίθηκε από την Ειδική Γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ και του Ταμείο Συνοχής   η πρόταση του Δήμου Αγρινίου για «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Αγρινίου»  με συνολικό προϋπολογισμό 1.877.632,03 € και συνδικαιούχο τον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου «Ο Ερμής».

Η περιοχή παρέμβασης εκτείνεται σε επιφάνεια 36.857 τ.μ και εμπεριέχει  τμήματα των οδών Σπύρου & Ελένης Τσικνιά (πρώην Π. Τσαλδάρη), Ζωοδόχου Πηγής,  Καζαντζή,  Ηλία Ηλιού, Διαλέτη, Στοά Παπαγιάννη, Δημητρακάκη, Παπαστράτου, 39ου Συντάγματος και Καραϊσκάκη.

Η πράξη αφορά παρεμβάσεις στο δημόσιο χώρο και Λειτουργική / αισθητική αναβάθμιση των επιχειρήσεων που συμμετέχουν.

Τα  καταστήματα θα αποκτήσουν ομοιομορφία ως προς τις όψεις τους με ίδιου τύπου επιγραφές,  συστήματα σκίασης, φωτισμό.

Όσο αφορά το Δημόσιο χώρο η πράξη θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο τριών υποέργων:

Υποέργο 1 «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ»

Το υποέργο περιλαμβάνει:

 • Ανακατασκευή πεζοδρομίων των οδών Σπύρου & Ελένης Τσικνιά (πρώην Π. Τσαλδάρη) και Καζαντζή
 • Εφαρμογή συστημάτων σκίασης στους πεζοδρόμους Παπαγιάννη και Διαλέτη
 • Αναβάθμιση οδοφωτισμού με αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων συμβατικών φωτιστικών σωμάτων με νέα φωτιστικά σώματα τύπου LED υψηλής ενεργειακής απόδοσης. σε όλη την περιοχή παρέμβασης.
 • Κατασκευή υπογείου δικτύου δημοτικού φωτισμού στις οδούς: Σπύρου & Ελένης Τσικνιά (πρώην Π. Τσαλδάρη) , Ηλία Ηλιού  και Καζαντζή
 • Ανάπλαση πλατείας όπισθεν Δημοτικού Περιπτέρου με  δημιουργία παιδικής χαράς & ειδικών χώρων για γκράφιτι
 • Κατασκευή βάθρου, προθήκης και τοποθέτηση φωτισμού για την δημόσια έκθεση και ανάδειξη κιόνων του κτιρίου της Παλαιάς μητρόπολης Αγρινίου επί της οδού Καραϊσκάκη
 • Προμήθεια υπόγειων κάδων  επί των οδών : Σπύρου & Ελένης Τσικνιά & Παπαγιάννη, Καραϊσκάκη & Παπαστράτου ,  Σπύρου & Ελένης Τσικνιά & Καζαντζή

Υποέργο 2:  «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΞΥΠΝΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ»

Περιλαμβάνει :

 • Συστήματα Ασύρματης Πρόσβασης μέσω Wi-Fi
 • Σύστημα Τηλε-Διαχείρισης και Τηλε-Ελέγχου Δικτύου Ηλεκτροφωτισμού
 • Ηλιακό Δέντρο με φωτοβολταϊκά πάνελ τεχνολογίας LED στην πλατεία Ειρήνης

Υποέργο 3: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ»

Περιλαμβάνει :

 • Σύστημα ελέγχου πρόσβασης σε εισόδους – εξόδους  των πεζοδρόμων  με βυθιζόμενες μπάρες σε όλη  την περιοχή παρέμβασης

Θέματα που ενδιαφέρουν

4 Σχόλια

 1. Δημήτρης

  Βρες δουλειά στον εμπορικό σύλλογο Ροδίτη

 2. Αλέκος

  Ροδίτη δεν έχεις άλλη δουλειά να κάνεις έλεος αγόρι μου…

 3. Anonimos

  Δεν το πιστεύω!!!!🙌 Έγγραφα θελω Έγγραφα να δώ και έργα… Όχι μακέτες!!! Και δουλειά σοβαρή και βιώσιμη για τους ΝΕΟΥΣ όχι τρίμηνα και οκτάμηνα!!! Επιχειρήσεις να ανοιξουν και να βάλουν για δουλειά τους Νέους που ειναι όλοι αταχτοί στην Ηλία Ηλιού 24 ώρες το 24/ρο και Ανάπτυξη γιατι μας επνιξε η Αχαΐα όλα μας τα πήραν οι φαταούλες. Παντος καλη σκέψη. Για τι παλαιο κεντρο. Αν!!! γινει θα ειναι μια νεα αρχή.

 4. Ά. Π.

  Καλό σαν είδηση. Αλλά.. το shopping είναι το ζητούμενο;;
  Αυτό θα βοηθήσει στην ανάπτυξη;
  Γύρω γύρω από την πλατεία μια ζωή!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.