Παρασκευή, 5 Μαρτίου, 2021

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια των έργων στο γήπεδο του Παναιτωλικού

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια των έργων στο γήπεδο του Παναιτωλικού

Σημαντική εξέλιξη νωρίτερα σήμερα στην Επιτροπής Αναπτυξιακής και Κοινωνικής Πολιτικής του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας όταν και «πέρασε» σχεδόν ομόφωνα (με μόλις μια λευκή ψήφο) η έγκριση της χρηματοδότησης προς τον Παναιτωλικό για τις παρεμβάσεις στο γήπεδό του.

Τα έργα αφορούν σε τρία σκέλη: Την επέκταση του άνω διαζώματος σε όλο το μήκος της μικρής κερκίδας και στη συνέχεια την τοποθέτηση σκέπαστρου ώστε να είναι όλο το γήπεδο πλέον στεγασμένο, την αναμόρφωση του εξωτερικού χώρου στην οδό Προυσιωτίσσης και την κατασκευή χώρων και αίθουσας εκδηλώσεων κάτω από το πέταλο και την δημιουργία Μουσείου Παναιτωλικού στον χώρο που στεγάζονται σήμερα τα γραφεία κάτω από τη μεγάλη κερκίδα.

Η συνολική πρόταση που είχε καταθέσει ο Παναιτωλικός είχε συζητηθεί και εγκριθεί τον περασμένο Μάρτιο με τίτλο «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΘΕΣΙΑΚΩΝ ΧΩΡΩΝ» και τα χρήματα είναι 1.537.000,00€ από το Εθνικό Σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έτους 2019.

Από το 2005 που ανέλαβε την ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ο Φώτης Κωστούλας, έγινε σειρά παρεμβάσεων στο γήπεδο που αποτελεί την ιστορική έδρα της ομάδας από την ίδρυσή της το 1926.

Απαιτήθηκαν σημαντικά κεφάλαια που διατέθηκαν αποκλειστικά από τον μεγαλομέτοχο, έτσι ώστε το γήπεδο να εκσυγχρονιστεί και να καλύπτει τις ανάγκες της ομάδας και των φιλάθλων. Πλέον η Περιφέρεια αναλαμβάνει το δικό της μερίδιο στο μεγάλο αυτό έργο που το κύριο χαρακτηριστικό του είναι ένα πρότυπο μουσείο που δεν διαθέτει καμία άλλη ομάδα στην Ελλάδα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.