Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Eγκρίθηκε η ίδρυση Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου στο Μεσολόγγι

Eγκρίθηκε η ίδρυση Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου στο Μεσολόγγι

mathites_me_anaphria

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Προέδρου της ‘Α ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας και Περιφερειακού Συμβούλου Δυτ. Ελλάδας, κ. Κώστα Κούστα, το Υπουργείο Παιδείας εγκρίνει την ίδρυση  νέας εκπαιδευτικής δομής  στο Μεσολόγγι συγκεκριμένα το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο που έρχεται να καλύψει τις ανάγκες της ειδικής αγωγής σε μια κρίσιμη και καθοριστική ηλικία για τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Η ανακοίνωση του κ. Κούστα αναλυτικά:

Μετά από 8 χρόνια αδιαφορίας αλλά και απραξίας για τις πολλαπλές ανάγκες στην ειδική αγωγή τις διεκδικήσεις του εκπαιδευτικού κόσμου αλλά και  της Α΄ΕΛΜΕ για την δημιουργία Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου στο Μεσολόγγι οι αγώνες μας έφεραν  αποτέλεσμα .

Το Υπουργείο παιδείας εγκρίνει την ίδρυση  νέας εκπαιδευτικής δομής  στην πόλη μας, το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο που έρχεται να καλύψει τις ανάγκες της ειδικής αγωγής σε μια κρίσιμη και καθοριστική ηλικία για τα παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Οι μαθητές με ειδικές δυσκολίες θα μπορούν μετά την φοίτησή τους να αποκομίσουν απολυτήριο ισότιμο των γενικού γυμνασίου ενώ θα μπορούν να αξιοποιήσουν τις ιδιαίτερες ικανότητές τους κατά την διάρκεια της φοίτησής τους.

Η αναγνώριση της αναγκαιότητας ύπαρξης της νέας δομής ειδικής αγωγής αποτελεί για μας ευχάριστη αλλά και αναμενόμενη είδηση γιατί με τις έγκαιρες παρεμβάσεις μας ευαισθητοποιήσαμε την κοινή γνώμη της περιοχής μας, καταφέραμε η απόφαση ίδρυσης του Ειδικού επαγγελματικού Γυμνασίου να αποτελέσει ομόφωνο αίτημα του εκπαιδευτικού κόσμου, γονέων ,μαθητών της δημοτικής αρχής αλλά και άλλων φορέων του ευρύτερου Δήμου .

Η Α΄ΕΛΜΕ Αιτωλ/νιας διεκδικούσε το αυτονόητο ώστε να καλύψει την εκπαιδευτική συνέχεια των μαθητών του 2ου ειδικού Δημοτικού σχολείου της πόλης μας αλλά και των γύρω δημοτικών ενοτήτων.

Η ίδρυση της νέας εκπαιδευτικής δομής, απεγκλωβίζει τους μαθητές και τους γονείς από την ταλαιπωρία, το άγχος, την ασφάλεια κατά την μετακίνηση στα Ειδικά Γυμνάσια στις πόλεις του Αγρίνιου και Ναυπάκτου τα προηγούμενα χρόνια.

Η διεκδίκησή μας έπιασε τόπο και μια νέα σχολική μονάδα για την πόλη του Μεσολογγίου γίνεται πραγματικότητα!

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. ΒΜ

    Μπράβο! Αυτά είναι καλά νέα για το νομό μιάς και μετά την πλήρη αδιαφορία που δείξατε (τοπικοί φορείς, βουλευτές, δημοσιογράφοι – πέρασε σχεδόν όλοκληρο το καλοκαίρι) για τα αιτήματα των φοιτητών, βλέπω να φεύγουν οι πανεπιστημιακές σχολές για Πάτρα. Αναμένεται θερμό το φθινώπορο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.