Παρασκευή, Ιούλιος 19, 2019

Είδε τον υπουργό για την Τριτοβάθμια ο δήμαρχος Ναυπακτίας

Τον υπουργό Παιδείας συνάντησε χθες ο δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος για τις εξελίξεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Το απόγευμα μάλιστα ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο για τη συνάντηση. Για το ζήτημα αναφέρει το nafpaktianews.gr.

Ημέρα συνάντησης του δημάρχου Ναυπακτίας στο υπουργείο παιδείας για το θέμα του ΤΕΙ ήταν η χθεσινή ,με τον. κ. Λουκόπουλο να προβαίνει σε ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου σχετικά με το ζήτημα.
Ο κ. Λουκόπουλος ανέφερε ότι η προοπτική ίδρυσης Πανεπιστημίου στην Αιτωλοακαρνανία φαντάζει αρκετά δύσκολη ,σύμφωνα με τον υπουργό . Με δεδομένη την προοπτική ίδρυσης Γεωπονικής Σχολής στην Αιτωλοακαρνανία, ο κ. Λουκόπουλος πρότεινε στον υπουργό την ίδρυση στη Ναύπακτο τμήματος πληροφορικής σε εφαρμογές στη γεωργία, δηλαδή ένα ταυτόσημο τμήμα με την γεωπονική σχολή.
Σε διαφορετική περίπτωση,είπε ο κ. Λουκόπουλος, υπάρχει και η άλλη προοπτική μέσα από το νόμο, η ίδρυση τμήματος διοίκησης Τουρισμού στη Ναύπακτο.
Ο κ. Λουκόπουλος δέχθηκε πρόταση από τον υπουργό για ίδρυση κέντρου εκπαίδευσης για λήψη επαγγελματικών δικαιωμάτων για σπουδαστές ΕΠΑΛ διετούς φοίτησης, κάτι που θα κατευθύνει πολλούς σπουδαστές στην πόλη.
O κ. Γαβρόγλου υποσχέθηκε να εξετάσει τις προτάσεις του δημάρχου και να επανέλθει με νεώτερα την Παρασκευή. Στη συνάντηση μετείχαν οι βουλευτές του νομού κκ.Βαρεμένος,Τριανταφύλλου και Κωνσταντόπουλος.

nafpaktianews.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.