Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Γιώργος Παπανδρέου στο Αγρίνιο : Ακόμη μαλώνει η αριστερή με τη δεξιά συντήρηση

Γιώργος Παπανδρέου στο Αγρίνιο : Ακόμη μαλώνει η αριστερή με τη δεξιά συντήρηση

13Ακόμα και γαρδένιες είχε η σημερινή εκδήλωση στην οποία μίλησε ο Γιώργος Παπανδρέου στο Αγρίνιο καθώς ένας φίλος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών αποφάσισε να τον ράνει με αρκετές από αυτές αποδεικνύοντας ότι στην περιοχή μας ο πρώην πρωθυπουργός διατηρεί πυρήνα πιστών οπαδών και φίλων.

Η ομιλία του κ Παπανδρέου ξεκίνησε με «ευχαριστίες» προς τον Αλέξη Τσίπρα και τον Αντώνη Σαμαρά που «έκαναν κάποιες παρεμβάσεις σε δικά του νομοθετήματα κι ο κόσμος έμαθε για κάποιες από τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έγιναν». Όπως ανέφερε «η τροπολογία που επιχείρησε να περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τιςoffshore στους πολιτικούς, με την οποία ο κόσμος έμαθε πως ο νόμος που έβαζε τέρμα στην σχέση των πολιτικών με τις εξωχώριες εταιρείες ήταν της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2009-2011».
Έκανε αναφορά στο opengov και κατηγόρησε την τρικομματική κυβέρνηση που ακολούθησε για απαξίωσή του ενώ ζήτησε εθνική συνεννόηση ώστε η χώρα να περάσει τον κάβο.

Ο Γιώργος Παπανδρεο0υ έκανε πολλές αναφορές στις μεταρρυθμίσεις που έγιναν την περίοδο της κυβέρνησης του λέγοντας: «Όλοι με πετροβολούσαν. Ο ένας με τα Ζάππεια και ο άλλος με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και το σκίσιμο των μνημονίων. Δείτε τι έγινε στις άλλες χώρες. Πολιτικές δυνάμεις, στην Κύπρο, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, συνεργάστηκαν συνδιαπραγματεύτηκαν με την τρόικα και βγήκαν από τα μνημόνια. Αν γίνονταν αυτό σήμερα δεν θα μιλάγαμε για 3ο Μνημόνιο», εξήγησε για να συμπληρώσει «Σκεφτείτε να είχαμε ολόκληρη την διακυβέρνηση ηλεκτρονικά, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση έφερε εξοικονόμηση όσο ο ΕΝΦΙΑ».

Ζητώντας να ανοίξουν και νέα πανεπιστήμια μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα όπου θα φοιτών και ξένοι φοιτητές είπε: «Τώρα μαλώνει η δεξιά συντήρηση με την αριστερή συντήρηση και κανείς δεν μιλά για τα πραγματικά προβλήματα. Να μιλήσουμε λοιπόν γιατί φτάσαμε ως εδώ και τι γίνεται από εδώ και πέρα και αν υπάρχει ελπίδα. Εγώ πιστεύω πως και βέβαια υπάρχει , φτάνει τα παθήματα του παρελθόντος να γίνουν μαθήματα.»

Ειδική μνεία έκανε ο κ. Παπανδρέου στο κλίμα που επικράτησε στην πολιτική και την κοινωνία την περίοδο 2010 – 2011 επισημαίνοντας ότι υπάρχουν ακόμη κάποιοι που πιστεύουν πως το πρόβλημα είναι το Μνημόνιο, καταλογίζοντας παράλληλα τεράστιες ευθύνες στην κυβέρνηση Καραμανλή η οποία, όπως υποστήριξε, «διπλασίασε το χρέος και πολλαπλασίασε το έλλειμμα».

Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση προς την σημερινή κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι επιχειρεί ένα ξέπλυμα ευθυνών ενώ κάποιοι έφτιαξαν καριέρες σε βάρος του λαού λέγοντας πως πριν το μνημόνιο δεν υπήρχε πρόβλημα, συμπληρώνοντας πως ο ίδιος επέλεξε να μην παίξει με τις ζωές 11 εκατομμυρίων ανθρώπων.
Ο Γιώργος Παπανδρέου ακόμη ανέφερε για την διαπραγμάτευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: «Ήταν και είναι ένα Reality Show με αποτέλεσμα να μας δέσουν με ζουρλομανδύα όπως έγινε με τα σκληρά μέτρα ψηφίστηκαν πριν από δυο εβδομάδες. Μας έδεσαν στην κάθε λεπτομέρεια».

Κατηγόρησε, τέλος, τις κυβερνήσεις μετά από τη δική του για ολιγωρία στις μεταρρυθμίσεις αναφέροντας: «Από τότε μέχρι σήμερα δεν έγινε τίποτε. Πιστεύω όμως πως μπορούμε να αλλάξουμε τη μοίρα μας. Να φέρουμε ξανά την πολιτική στο προσκήνιο με αλλαγή πορείας να υπερβούμε τους εαυτούς μας. Δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτε από τους άλλους λαούς. Όχι όμως με ψευδοδιλλήματα, με προδότες και σωτήρες αλλά με ένα νέο συμβόλαιο για μια μεγάλη αλλαγή, με την κουλτούρα της συναίνεσης και του διάλογου» για να ολοκληρώσει λέγοντας: «Δεν μπορεί να μιλούν για εκτροπή και εχθρούς του κράτους εκείνοι που φώναζαν να καεί το μπ…. η Βουλή. Αλλά από την άλλη ποια είναι η πρόταση εάν παραιτηθεί η κυβέρνηση; Ας συνεννοηθούμε επιτέλους και αν αυτό δεν μπορεί να γίνει από την κορυφή, ας γίνει από την βάση».

1114 64edb6e8-f159-46ae-89b9-b0bdcd13207d 15 12 10 9 8 7 6 5 4 3 2 17 16

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. kosta

    mazeftikan oloi oi malakes tou agriniou na ipodextoun ena malaka….kala kanoun kai sas gamane..malakes kolimeni kai volemenoi…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.