Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022

Εικόνες: έτσι είναι σήμερα η παράκαμψη Αμφιλοχίας που θα παραδοθεί το καλοκαίρι

Εικόνες: έτσι είναι σήμερα η παράκαμψη Αμφιλοχίας που θα παραδοθεί το καλοκαίρι

Την εξέλιξη οδικών έργων στην Αιτωλοακαρνανία επιθεώρησε σήμερα ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών  Κώστας Καραμανλής συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη με πρώτο σταθμό την παράκαμψη Αμφιλοχίας του οδικού άξονα Άκτιο – Αμβρακία. Yπογράμμισε μάλιστα ο Κώστας Καραμανλής ότι η παράκαμψη της Αμφιλοχίας θα παραδοθεί το καλοκαίρι στην κυκλοφορία.

Το έργο ολοκλήρωσης  του οδικού άξονα Άκτιο – Αμβρακία, προϋπολογισμού 150 εκ ευρώ, έχει αναλάβει η Μυτιληναίος ΑΕ και αναμένεται στο σύνολο του να ολοκληρωθεί μέσα στο 2023. Το έργο συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ, έχει συνολικό μήκος 32,2 χλμ. και περιλαμβάνει τη σύνδεση με την Ιόνια Οδό, μέσω του Ανισόπεδου Κόμβου Ριβίου.

Πρώτο ορόσημο στην κατασκευή του Άκτιο – Αμβρακία αποτελεί η παράκαμψη της Αμφιλοχίας, μήκους 17 χλμ., που θα λύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης, από την οποία σήμερα περνούν όλα τα οχήματα από και προς τις ακτές του Ιονίου, με αποτέλεσμα μεγάλη κίνηση ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Στόχος είναι η παράκαμψη της Αμφιλοχίας να παραδοθεί το καλοκαίρι στην κυκλοφορία.

Σε δηλώσεις του στο εργοτάξιο της παράκαμψης Αμφιλοχίας ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε:  «Βλέπουμε με πολύ μεγάλη ικανοποίηση ότι το έργο προχωρά μπροστά από τα χρονοδιαγράμματα. Επομένως είμαστε στην ευχάριστη θέση σήμερα να σας πούμε ότι το έργο αυτό, τα πρώτα 17 από τα 32 χιλιόμετρα, θα παραδοθούν μέσα στο καλοκαίρι, μέσα στο επόμενο τρίμηνο. Και το έργο θα προχωρήσει κανονικά και θα παραδοθεί όπως πρέπει στο τέλος του 2023.  

Από την πλευρά του ο κ. Καραγιάννης δήλωσε:  « Το καλοκαίρι οι πολίτες θα έχουν στη διάθεσή τους την παράκαμψη της Αμφιλοχίας, ενώ το 2023 θα παραδώσουμε το σύνολο του έργου Άκτιο – Αμβρακία. Πρόκειται για έργα σημαντικά που έρχονται να αυξήσουν το επίπεδο οδικής ασφάλειας και να συμβάλλουν στην αποφυγή ατυχημάτων, ενώ μειώνουν και τους χρόνους μετακίνησης. Τηρούμε τις δεσμεύσεις μας και δίνουμε στη Δυτική Ελλάδα τα έργα που της αξίζουν και καλύπτουμε το έλλειμμα στις υποδομές που υπήρχε .

Ο Γενικός Διευθυντή του Τομέα Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης τη MYTILINEOS Παναγιώτης Γαρδελίνος δήλωσε: «Η MYTILINEOS φέρνει πάντα εις πέρας τα έργα που αναλαμβάνει με συνέπεια και με υψηλά στάνταρντ ποιότητας. Η παράκαμψη Αμφιλοχίας θα είναι το πρώτο σημείο που θα παραδώσουμε και είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που τα καταφέρνουμε, παρά τις δύσκολες συνθήκες που έφεραν η υγειονομική κρίση και ο πόλεμος. Εκ μέρους του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου Ευάγγελου Μυτιληναίου, ευχαριστώ προσωπικά τον Υπουργό Κώστα Καραμανλή, αλλά και τις υπηρεσίες του Υπουργείου για την υποστήριξη.»

 

   

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.