Πέμπτη, 22 Απριλίου, 2021

EKA: Καταδικάζει την απαγόρευση των μικρών διαδηλώσεων

EKA: Καταδικάζει την απαγόρευση των μικρών διαδηλώσεων
Το Δ.Σ της Γ.Σ.Ε.Ε του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αγρινίου,καταδικάζει την απόφαση Δένδια για απαγόρευση των διαδηλώσεων έως 200 ατόμων στις μεγάλες πόλεις:
Η τρικομματική κυβέρνηση Ν.Δ.- ΠΑΣΟΚ –ΔΗΜΑΡ, για μια ακόμα φορά, επιβεβαιώνει τον αντιλαϊκό – αντεργατικό της χαρακτήρα . Εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των μεγαλοεργοδοτών ,  των μεγαλοξενοδόχων και των μονοπωλίων, επιχειρεί να βάλει φραγμό στο δικαίωμα των εργαζομένων να διαδηλώνουν και να διαμαρτύρονται για τα δικαιώματά τους.Επιχειρεί να απαγορεύσει  τις διαδηλώσεις στην Αθήνα και σ’ όλες τις μεγάλες πόλεις , αν οι διαδηλωτές είναι μέχρι 200 άτομα, γιατί εμποδίζουν,  λέει , την ομαλή  λειτουργία της αγοράς.

Ο κ. Δένδιας και η κυβέρνησή του θέλουν να βάλουν στο «γύψο» τους εργατικούς αγώνες και το συνδικαλιστικό κίνημα  κατ’ εντολή του μεγάλου κεφαλαίου , με πρόσχημα τη μείωση του τζίρου  στα καταστήματα , γιατί δεν μπορούν δήθεν να ψωνίσουν οι πολίτες.Πρόκειται για ψεύτικο επιχείρημα που αναμασούν  τα τελευταία χρόνια  οι προηγούμενες κυβερνήσεις και οι Δήμαρχοι της Αθήνας.

Η μείωση του τζίρου  και το κλείσιμο καταστημάτων είναι το αποτέλεσμα της φτώχειας και της ανεργίας  που απορρέουν από  την πολιτική  κυβέρνησης – Ε.Ε.- μονοπωλίων και όχι από τις διαδηλώσεις. Ας μας απαντήσει η κυβέρνηση, γιατί η εμπορική κίνηση έχει μειωθεί ακόμα και εκεί που δε γίνονται συγκεντρώσεις ; Ένας και μοναδικός είναι ο στόχος της κυβέρνησης, να επιβάλει τη καταστολή και τον αυταρχισμό στο εργατικό λαϊκό κίνημα με το δόγμα « νόμος και τάξη ».

Για ένα πράγμα να είναι σίγουρη η κυβέρνηση, ο αυταρχισμός και η καταστολή δεν πρόκειται να περιορίσουν τους αγώνες της εργατικής τάξης  , όλων των εργαζομένων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, δεν πρόκειται να σταματήσουν την πάλη των τάξεων.

Το Δ.Σ. 

 

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.