Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2020

Τι απαντά το EKAB για το θανατηφόρο στη Ναύπακτο

“το ασθενοφόρο ανταποκρίθηκε σε 9 λεπτά”

EKAB2Για το τραγικό τροχαίο συμβάν που σημειώθηκε χθες στη Ναύπακτο κατά το οποίο έχασε τη ζωή του νεαρός δικυκλιστής, το ΕΚΑΒ απαντά σε όσα δημοσιεύθηκαν περί καθυστέρησης του ασθενοφόρου να φθάσει στο σημείο. Συγκεκριμένα αναφέρει σε ανακοίνωση:

Κατόπιν δημοσιευμάτων σχετικά με τροχαίο δυστύχημα που συνέβη το μεσημέρι της Κυριακής 16 Φεβρουαρίου 2014 στην Ναύπακτο, κατά το οποίο ύστερα από σφοδρή σύγκρουση 33χρονου μοτοσικλετιστή σε κολώνα υπήρξε τουλάχιστον 20λεπτη καθυστέρηση στην άφιξη του ασθενοφόρου, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε πως η κλήση στο Ε.Κ.Α.Β. για το περιστατικό πραγματοποιήθηκε στις 15:11 και αφού έγινε άμεση διαβίβαση στο πλησιέστερο διαθέσιμο ασθενοφόρο το οποίο ήταν το ασθενοφόρο του Κ.Υ. Ναυπάκτου, αυτό αφίχθη στο σημείο του συμβάντος στις 15:20!

Επομένως, βάσει των επίσημων αρχείων καταγραφής του περιστατικού, ο χρόνος ανταπόκρισης του ασθενοφόρου ήταν 9 λεπτά (και όχι 20 που αναφέρεται στα διάφορα ΜΜΕ…) πράγμα που καθιστά προφανές ότι το Ε.Κ.Α.Β. συνεχίζει την απρόσκοπτη τέλεση του κοινωνικού του έργου προς όφελος των πολιτών της χώρας, με τους διασώστες του να διεκπεραιώνουν όλα τα περιστατικά που προκύπτουν (άμεσων και μη), κάνοντας ότι είναι εφικτό για να φτάσουν με τα ασθενοφόρα στα διάφορα συμβάντα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. VASILIS

    ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΜΕΣΟΛΑΒΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΣΤΟ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΤΡΟΧΑΙΟ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΛΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΕΜΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΕΞΙΔΕΙΚΕΥΜΕΝΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΑΠΛΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΑΚΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΕΝΑ ΚΟΜΑΤΑΚΙ ΨΩΜΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΟΥΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΟΥΣ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ ΜΟΝΟ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΑΦΙΞΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΠΚΛΗΡΩΜΑ ΣΤΟ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ,ΔΙΟΤΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ ΕΚΑΒ, ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ “ΤΙ ΕΙΧΕΣ ΓΙΑΝΝΗ¨΄Μ ,ΤΙ ΕΙΧΑ ΠΑΝΤΑ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.