Τρίτη, 13 Απριλίου, 2021

Οι εκδηλώσεις για την αυγουστιάτικη πανσέληνο σε Αιτωλοακαρνανία και Λευκάδα

Οι  εκδηλώσεις για την αυγουστιάτικη πανσέληνο σε Αιτωλοακαρνανία και Λευκάδα

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, γιορτάζει την αυγουστιάτικη Πανσέληνο, διοργανώνοντας εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό και προσκαλεί να δουν το αυγουστιάτικο φεγγάρι στις παρακάτω εκδηλώσεις, που διοργανώνει στην Βόνιτσα, τη Λευκάδα, το Αγρίνιο και το Θέρμο.

■ Τρίτη 13 Αυγούστου- Κάστρο Βόνιτσας

Στο Κάστρο Βόνιτσας θα πραγματοποιηθεί η μουσικό-ποιητική παράσταση «Πανσέληνος στην Απλωσιά της Αγάπης» με τους Δημήτρη Βερύκιο (ερμηνεία ποίησης), Ντομένικα Ρέγκου (φωνή), Αρετή Κοκκίνου (κιθάρα) και Πάρι Μάμμα (κλαρινέτο), σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας.
Ώρα έναρξης 9:30 μ.μ.

■ Τετάρτη 14 Αυγούστου-Αρχαιολογικό Μουσείο Αγρινίου

Στον αύλειο χώρο του Μουσείου Αγρινίου θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με τίτλο «Luna Rossa – Αφιέρωμα στο φεγγάρι» με τους: Γιώργο Χαραλάμπους (Πιάνο- Πλήκτρα) Πάρι Κωνσταντάρα (Μπουζούκι- Φωνή) και Γιώργο Αποστολάκο (φωνή).
Ώρα έναρξης 10:00 μ.μ.

■ Πέμπτη 15 Αυγούστου- Κάστρο Αγίας Μαύρας- Λευκάδα

Το Κάστρο θα παραμείνει ανοικτό, χωρίς εκδήλωση, από 9:00μ.μ. έως την 1:00 π.μ.

■ Κυριακή 18 Αυγούστου- Αρχαιολογικό Μουσείο Θέρμου

Στον προαύλιο χώρο του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Θέρμου θα υλοποιηθεί μουσική εκδήλωση με τίτλο «Από το κλασικό τραγούδι στο Χατζηδάκη» με την υψίφωνο Μαριάννα Μεσσάλα, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Θέρμου και την Εταιρεία Φίλων Μουσείου και Αρχαιολογικού Χώρου Θέρμου.
Ώρα έναρξης 8:30 μ.μ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.