Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2020

Μουσικές εκδηλώσεις των Σχολών Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι

Οι Σχολές Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας θα πραγματοποιήσουν τις καθιερωμένες μουσικές εκδηλώσεις τους, με την ευκαιρία της λήξεως των μαθημάτων του τρέχοντος διδακτικού έτους.

Οι μαθητές των Σχολών Αγρινίου και Μεσολογγίου θα ψάλλουν εκκλησιαστικούς ύμνους και θα ερμηνεύσουν παραδοσιακά τραγούδια με τη συνοδεία παραδοσιακών μουσικών οργάνων.

Στο Αγρίνιο, η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής «Δαυΐδ ο Ψαλμωδός» θα πραγματοποιήσει την εκδήλωσή της στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παπαστρατείου Μεγάρου της Γυμναστικής Εταιρείας, την Κυριακή 9 Ιουνίου και ώρα 8:00 μ.μ.

Στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου, η αντίστοιχη εκδήλωση της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής «Άγιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης» θα λάβει χώρα στα προπύλαια του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος, την Δευτέρα 10 Ιουνίου και ώρα 8:00’ μ.μ.

“Η εκδήλωση θα είναι αφιερωμένη στο πρόσωπο της Παναγίας μας. Η παρουσία όλων θα τιμήσει και θα ενισχύσει την προσπάθεια των μαθητών και των καθηγητών των Σχολών” αναφέρει καταλήγοντας η ανακοίνωση – πρόσκληση της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ανώνυμος

    Τα παιδιά πρέπει να μάθουν το πραγματικό πολιτισμό ιστορία τραγούδια χορό φορεσιά τής περιοχής ,και όχι αυτά που πάν να περάσουν ,για να αποπροσανατολίσουν με ξενόφερτο πολιτισμό, η Αιτωλία έχει παράδοση ατέλειωτη γνήσια ελληνική

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.