Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Εκδήλωση στον Αστακό για το πρόγραμμα STARFISH 4.0-Καινοτόμα τεχνολογία για τη μικρή παράκτια αλιεία

Εκδήλωση στον Αστακό για το πρόγραμμα STARFISH 4.0-Καινοτόμα τεχνολογία για τη μικρή παράκτια αλιεία

Η APC (Ελλάδα) σε συνεργασία με την CLS (Γαλλία) και την ECR (Μαυριτανία) ανακοινώνουν ότι το πρόγραμμα STARFISH 4.0 επιλέχθηκε ως ένα από τα 26 έργα αειφόρου ανάπτυξης που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το STARFISH 4.0 είναι ένα διετές πρόγραμμα (2020-2021), το οποίο θα παρουσιάσει μία αυτόνομη συσκευή και ψηφιακές εφαρμογές με σκοπό να βελτιώσει την ασφάλεια των αλιέων μικρής κλίμακας και την αειφόρο διαχείριση, στα πλαίσια της «Μπλε Οικονομίας».

Στα πλαίσια του STARFISH 4.0 θα γίνει δοκιμαστική επίδειξη ενός καινοτόμου συστήματος για τη μικρή παράκτια αλιεία σε πραγματικές συνθήκες λειτουργίας στη θάλασσα.

Ο γενικός στόχος του προγράμματος είναι να τελειοποιηθεί το προϊόν μέσω της κριτικής και σχολίων των χρηστών. 100 αλιείς από την Ελλάδα και 50 αλιείς από τη Μαυριτανία θα συμμετάσχουν σε αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα για 12 μήνες προκειμένου να δοκιμαστεί η συσκευή και οι εφαρμογές της στη θάλασσα.

Για την υλοποίησή του επιλέχθηκε ο Αστακός, ως ένα αντιπροσωπευτικό σημαντικό λιμάνι της χώρας με πολλούς ενεργούς ψαράδες της μικρής παράκτιας αλιείας.

Για το λόγο αυτό θα γίνει ενημερωτική συνάντηση με τους ψαράδες της ευρύτερης περιοχής το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020 στις 17:00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Δήμου Ξηρομέρου στον Αστακό για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.