Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Εκδήλωση ενάντια στους πλειστηριασμούς

Εκδήλωση ενάντια στους πλειστηριασμούς

Το σύνθημα “Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”, πλέον μεταβάλλεται σε “Κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη”, αναφέρει καυστικά τo Δ.Σ. του Σωματείου “ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ” που καλεί σε εκδήλωση στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου την ερχόμενη Παρασκευή 10 Ιουνίου. Αναλυτικά η ανακοίνωση:
6aace108-42d5-4a19-9025-abcb3882e842

Αγαπητοί Συμπολίτες
Ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας, στην πρόσφατη επίσκεψή του, δήλωσε πως ζηλεύει τον Τσίπρα γιατί κατάφερε να περάσει 7.500 σελίδες Μνημονίου, χωρίς μεγάλες ταραχές. Αυτή δυστυχώς είναι η πραγματικότητα και σε αυτή την πραγματικότητα εμείς είμαστε τα θύματα.
Σε λίγο όλη η βαρβαρότητα που έχουν θεσμοθετήσει θα αρχίσει να γίνεται πράξη. Το σύνθημα “Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”, πλέον μεταβάλλεται σε “Κανένα σπίτι στα χέρια ιδιοκτήτη”. Σε όλη την Ελλάδα και στην πόλη μας, θα έρθει η ώρα που θα ξαναρχίσουν οι πλειστηριασμοί.
Εκείνη τη στιγμή δεν μπορεί κανείς συμπολίτης μας να βιώνει το δράμα του μόνος. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε.
Είναι απαραίτητο όταν γίνει η έκκληση για συμπαράσταση και αποτροπή του πλειστηριασμού, με τη φυσική παρουσία του καθενός από εμάς, να είμαστε όλοι παρόντες. Μην αδιαφορήσει κανείς, γιατί είναι θέμα χρόνου να έρθει και η δική του σειρά. Θα φτιάξουμε ανθρώπινες ασπίδες και θα προστατέψουμε τους θιγόμενους συμπολίτες μας και ταυτόχρονα την αξιοπρέπεια ενός λαού που προσβάλλεται βάναυσα. Όταν έρθει η ώρα μη λείψει κανείς.
Το Σύνταγμα της Ελλάδος ως έσχατο υπερασπιστή στο ακροτελεύτιο άρθρο ορίζει τον ίδιο τον λαό, ο οποίος δικαιούται και υποχρεούται να το υπερασπιστεί όταν καταλύεται.
Το Σύνταγμα προστατεύει την κατοικία και το δικαίωμα πρόσβασης στα κοινωνικά αγαθά. Σκεφτείτε ότι φτάσαμε να συζητάμε για μαζικούς πλειστηριασμούς, σκεφτείτε ότι το ρεύμα, ακόμη και το νερό είναι υπό αμφισβήτηση.
Σκεφτείτε λοιπόν πόσο έχουμε υποχωρήσει.
Σκεφτείτε πριν λίγα χρόνια αν όλα αυτά θα σας φαίνονταν σενάρια επιστημονικής φαντασίας.
Και στην Ισπανία οι πολίτες που έβλεπαν με πολιορκητικούς κριούς πάνοπλες δυνάμεις καταστολής να τους πετούν έξω από τα σπίτια τους, σίγουρα δεν πίστευαν ποτέ ότι θα έρχονταν αυτή η στιγμή.
Δεν μπορούμε πια να κλείνουμε τα μάτια. Ό,τι και αν συμβεί είναι βέβαιο πως δεν δικαιούμαστε να ισχυριστούμε ότι είμαστε ανυποψίαστοι. Ο εχθρός είναι προ των πυλών και πλέον ο καθένας είναι αναγκασμένος να επιλέξει τη στάση που θα κρατήσει. Οι καιροί ου μενετοί.

Καλούνται όλοι οι συμπολίτες μας στην ΕΚΔΗΛΩΣΗ
που θα πραγματοποιηθεί στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ,
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ και ώρα 8.00 μ.μ.

To Δ.Σ. του Σωματείου “ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ”

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.