Τρίτη, Μάρτιος 26, 2019

Εκδήλωση στο Αγρίνιο για την «κατάθλιψη στη σύγχρονη εποχή»

με ομιλητές Μαλέλη,Μαλλιώρη και Ακάλεστου
Print Η Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας  & Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αγρινίου σε συνεργασία με το Ιατρικό Σύλλογο Αγρινίου και το kontasou.com, διοργανώνουν Εκδήλωση κοινωνικής ευαισθητοποίησης με θέμα   «Η κατάθλιψη στη σύγχρονη εποχή»η οποία θα λάβει χώρα το Σάββατο 3 Μαρτίου, 6:30 μ.μ,στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου(Αναστασιάδη 1 , κτίριο πρώην Τράπεζας της Ελλάδος)
Ομιλητές θα είναι οι:

  • Σταμάτης Μαλέλης , Συγγραφέας Δημοσιογράφος
  • Δρ. Μένη Μαλλιώρη, καθηγήτρια Ψυχιατρικής ΕΚΠΑ-Αιγινήτειο Νοσοκομείο
  • Λαμπρινή Θεοδώρα Ακαλέστου, Αναπτυξιακή Ψυχολόγος

Σύμφωνα με στοιχεία, που παρουσιάστηκαν το 2015 στο πλαίσιο του 2ου Συνεδρίου Ψυχικής Υγείας, οι ασθενείς με κατάθλιψη στην Ελλάδα εκτιμάται ότι ξεπέρασαν τους 500.000. Αν και πρόκειται για μια πολυπαραγοντική νόσο, τα στοιχεία δείχνουν ότι η οικονομική και κοινωνική κρίση έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην αύξηση των ασθενών, ενώ στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει ανατραπεί η κλασική επιδημιολογία που αναγνωρίζει τις γυναίκες ως τα βασικά θύματα της κατάθλιψης.
Στόχος της εκδήλωσης είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό γι΄ αυτή την ύπουλη και ιδιαίτερα διαδεδομένη ψυχική ασθένεια, η οποία ακόμα και σήμερα αποτελεί ταμπού. Να ενθαρρύνει τους ανθρώπους που πάσχουν να αναγνωρίσουν το πρόβλημα, ώστε να αναζητήσουν έγκαιρη και αποτελεσματική θεραπεία.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.