Παρασκευή, 3 Ιουλίου, 2020

Εκδήλωση με θέμα “ψυχική υγεία και αλκοόλ” στο Μεσολόγγι

psychiki-ygia-alkool

Το Γραφείο Κοινωνικής Διακονίας της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας με την υποστήριξη του Ανοιχτού Κέντρου Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, διοργανώνει ανοιχτή συνάντηση με θέμα «Ψυχική Υγεία και Αλκοόλ». Η συνάντηση, που θα περιλαμβάνει εισηγήσεις και συζήτηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, στις 6.30 το απόγευμα, στο Ιστορικό Μουσείο «Διέξοδος» της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από τη Μητρόπολη:

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ψυχικής Υγείας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.), έχουν καθιερώσει την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, έχοντας ως στόχο να ευαισθητοποιήσουν την κοινωνία για τα ψυχικά νοσήματα.

Ο Π.Ο.Υ. ορίζει την Ψυχική Υγεία ως μια κατάσταση συναισθηματικής ευεξίας.   Σ´ αυτήν την κατάσταση, ο άνθρωπος αντιμετωπίζει θετικά τη ζωή, εργάζεται δημιουργικά και αναπτύσσει υγιείς σχέσεις με τους συνανθρώπους του στην κοινότητα.

Δυστυχώς, οι ψυχικές δυσκολίες των ανθρώπων, ειδικά σήμερα στην Ελλάδα της κρίσης, αυξάνονται ραγδαία. Σε αυτές τις συνθήκες, εντείνεται και η κατάχρηση ουσιών, με συχνότατη την κατάχρηση των οινοπνευματωδών. Το πρόβλημα, η συνύπαρξη ψυχικών δυσκολιών με την κατάχρηση του αλκοόλ, όλο και περισσότερο εξαπλώνεται και σε ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού, όπως οι νέοι.

Σε μια πρώτη προσπάθεια να γνωρίσουμε τη σχέση της ψυχικής υγείας με το αλκοόλ, το Γραφείο Κοινωνικής Διακονίας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας με την υποστήριξη του Ανοιχτού Κέντρου Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, οργανώνουμε ανοιχτή συνάντηση με θέμα «Ψυχική Υγεία και Αλκοόλ». Η συνάντηση, που θα περιλαμβάνει εισηγήσεις και συζήτηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, στις 6.30 το απόγευμα, στο Ιστορικό Μουσείο «Διέξοδος» της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Θα έχουμε την ιδιαίτερη χαρά να είναι εισηγητές ο κύριος Δήμος Φωτόπουλος, ψυχίατρος και αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών Ο.ΚΑ.ΝΑ. και μαζί του ο κύριος Βασίλης Μπρούμας, ψυχίατρος, διευθυντής του Τομέα Ψυχικής Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου «Χατζηκώστα» και πρόεδρος της Τομεακής Επιτροπής Ψυχικής Υγείας Αιτωλοακαρνανίας, Άρτας, Πρέβεζας, Λευκάδας.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο.

Για πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο 26313 01001.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.