Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Εκδρομή και ξεναγήσεις σε Βόλο και Πήλιο για φίλους και μέλη της Ιστορικής Αρχαιολογικής Εταιρείας

Εκδρομή και ξεναγήσεις σε Βόλο και Πήλιο για φίλους και μέλη της Ιστορικής Αρχαιολογικής Εταιρείας

epi-istoriki-arxaiologiki-ekdromi-pilio-volos (1)
Η Ιστορική και Αρχαιολογική Εταιρεία Δυτικής Στερεάς Ελλάδας το Σαββατοκύριακο 14-15 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποίησε εκδρομή και ξενάγηση μελών και φίλων της στον Βόλο και στο Πήλιο.

Στον Βόλο τα μέλη της Εταιρείας υποδέχτηκε η Αγρινιώτισσα Δρ. Αρχαιολογίας κ. Βάσω Ροντήρη που αυτοπροσώπως ξενάγησε τους παρευρισκομένους στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου -που ιδρύθηκε το 1909- και σαν στέλεχος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, ενώ ακολούθησε ξενάγηση στους Προϊστορικούς οικισμούς της Νεολιθικής εποχής Σέσκλο και Διμήνι από τον αρχαιολόγο κ. Σταμέλο και την κ. Αλεξάνδρου αντίστοιχα. Οι εκδρομείς επισκέφθηκαν επίσης το Ανάκτορο και το Θέατρο Δημητριάδος, όπου τους ξενάγησε η αρχαιολόγος κ. Τριανταφυλλοπούλου.

Σε όλες τις ξεναγήσεις συνοδός των μελών ήταν η κ. Ροντήρη, η οποία φρόντισε επίσης και για το πρόγραμμα των ξεναγήσεων στο Μουσείο Πόλης του Βόλου που στεγάζεται στον χώρο των πρώην καπναποθηκών Παπάντου και στο Μουσείο Πληνθοκεραμοποιίας (Τσαλαπάτα) της Τράπεζας Πειραιώς.

“Η εκδρομή στον Βόλο ήταν μία ακόμη επιτυχημένη εξόρμηση της Εταιρείας μας όπου μέσα σε δύο μέρες οι φίλοι και τα μέλη μας πήραν μια γεύση της διαχρονικής ιστορίας και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσας περιοχής της πατρίδας μας, του Βόλου η οποία αξιοποίησε και αξιοποιεί κατά τον καλύτερο τρόπο την ιστορία της με τις ανακαινίσεις και επαναχρήσεις των βιομηχανικών κτιρίων, όπως οι καπναποθήκες και λοιποί βιομηχανικοί χώροι” όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ιστορικής και Αρχαιολογικής Εταιρείας Δυτικής Στερεάς Ελλάδας.

epi-istoriki-arxaiologiki-ekdromi-pilio-volos (2)

epi-istoriki-arxaiologiki-ekdromi-pilio-volos (3)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.