Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής στον Άγιο Γεώργιο- κάηκαν 1200 στρέμματα

Μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής στον Άγιο Γεώργιο- κάηκαν 1200 στρέμματα

geg-fotia-agios-georgios-mesologgi

Ανησυχητική τροπή έχει πάρει η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην Τ.Κ. Αγίου Γεωργίου Μεσολογγίου. Η φωτιά που έχει κάψει , σύμφωνα με πληροφορίες, περί τα 1200 στρέμματα δασικής έκτασης στην περιοχή, άλλαξε κατεύθυνση λόγω των ισχυρών ανέμων, με αποτέλεσμα να διαταχθεί η εκκένωση του οικισμού Ξηραίικα για παν ενδεχόμενο.

Πολλά οχήματα της Π.Υ. Μεσολογγίου αλλά και άλλων υπηρεσιών του νομού αλλά και από Πάτρα έχουν πέσει στη μάχη με τις φλόγες, ενώ από αέρος επιχειρούν αεροπλάνα Canadair και από ελικόπτερο. Παράλληλα συνδράμουν υδροφόρες του δήμου και της Περιφέρειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή την ώρα στον οικισμό Ξηραίικα μεταβαίνει λεωφορείο ώστε να μεταφέρει , εάν κριθεί αναγκαίο, τους κατοίκους σε ασφαλές σημείο, ενώ έχει συσταθεί συντονιστική επιτροπή αποτελούμενη από τον περιφερειακό διοικητή της Πυροσβεστικής, τον δήμαρχο Μεσολογγίου και τον Προιστάμενο της Πολιτικής Προστασίας  .

Παράλληλα, φόβοι υπάρχουν και για τα χωριά Άνω και Κάτω Κουδούνι, για τα οποία τέθηκε θέμα εκκένωσής τους, κάτι που μέχρι στιγμής απορρίφθηκε. Θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, προς το παρόν έχει αποφευχθεί η εκκένωση οικισμών της περιοχής, αφού η επιχείρηση των πυροσβεστών έχει ενισχυθεί με περισσότερα μέσα, ώστε να τεθεί υπό έλεγχο το συντομότερο δυνατό. Ωστόσο τίποτα δεν αποκλείεται από τις Αρχές, όσο η φωτιά είναι σε εξέλιξη.

(φωτο-video onairnews)


1fotia_messolonghi_onairnews2fotia_messolonghi_onairnews3fotia_messolonghi_onairnews4fotia_messolonghi_onairnews5fotia_messolonghi_onairnews6fotia_messolonghi_onairnews7fotia_messolonghi_onairnews8fotia_messolonghi_onairnews9fotia_messolonghi_onairnews10fotia_messolonghi_onairnews11fotia_messolonghi_onairnews12fotia_messolonghi_onairnews13fotia_messolonghi_onairnews14fotia_messolonghi_onairnews15fotia_messolonghi_onairnews16fotia_messolonghi_onairnews17fotia_messolonghi_onairnews18fotia_messolonghi_onairnews19fotia_messolonghi_onairnews20fotia_messolonghi_onairnews21fotia_messolonghi_onairnews22fotia_messolonghi_onairnews23fotia_messolonghi_onairnews24fotia_messolonghi_onairnews25fotia_messolonghi_onairnews26fotia_messolonghi_onairnews27fotia_messolonghi_onairnews

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.