Παρασκευή, 23 Απριλίου, 2021

Εκκληση Τσιόδρα: Ασθενείς με ήπια συμπτώματα που θυμίζουν εγκεφαλικό, να πηγαίνουν στα νοσοκομεία

Εκκληση Τσιόδρα: Ασθενείς με ήπια συμπτώματα που θυμίζουν εγκεφαλικό, να πηγαίνουν στα νοσοκομεία

«Χρειάζεται πάρα πολύ προσοχή», τόνισε ο κ. Τσιόδρας

Στους ασθενείς που έχουν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο και νοσηλεύονται αναφέρθηκε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Οπως είπε ο κ. Τσιόδρας, σύμφωνα με μελέτη που αφορούσε επαγγελματίες υγείας που έγινε σε 55 χώρες (συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας), καταγράφηκε ότι μόνο το 20% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι οι ασθενείς με εγκεφαλικό επεισόδιο αντιμετωπίζονται με τον συνήθη τρόπο τόσο στην οξέα φάση όσο και στη φάση της αποκατάστασής τους στα νοσοκομεία, κατά τη διάρκεια της πανδημίας του νέου ιού.

«Χρειάζεται πάρα πολύ προσοχή», τόνισε ο κ. Τσιόδρας, καθώς καταγράφηκε ότι η έλλειψη αυτής της θεραπευτικής αντιμετώπισης μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερες πιθανότητες κακών εκβάσεων και μικρότερες πιθανότητες λειτουργικής-καλής έκβασης των ασθενών με εγκεφαλικό επεισόδιο.

Οπως είπε ο κ. Τσιόδρας, ακόμη και ασθενείς που εμφανίζουν ήπια συμπτώματα που θυμίζουν εγκεφαλικό, όπως μια αδυναμία στο χέρι ή στο πόδι, μια δυσκολία στην ομιλία, θα πρέπει να πηγαίνουν άμεσα στα νοσοκομεία προκειμένου να κάνουν άμεσα τις θεραπείες που απαιτούνται. «Αν δεν προσέξουν και μείνουν σπίτι, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να επιδεινωθούν τα συμπτώματά τους», τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

Πηγή: ethnos.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.