Παρασκευή, 23 Απριλίου, 2021

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και ιεροπρέπεια ο εορτασμός στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Αγρινίου

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και ιεροπρέπεια ο εορτασμός στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Αγρινίου

«Δεῦτε πάντα τῆς γῆς τὰ πέρατα, πνευματικὴν χορείαν ἐπικροτήσωμεν, καὶ τὴν Χριστοῦ Παρθενομάρτυρα εὐφημήσωμεν…»

Με ιδιαίτερη εκκλησιαστική λαμπρότητα και ιεροπρέπεια τελέστηκε χθες Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός προς τιμήν της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της θαυματουργού στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Αγρινίου.

Πιστοί όλων των ηλικιών από κάθε γωνία της Αιτωλοακαρνανίας υπερεπλήρωσαν τον περικαλλέστατο Ιερό Ναό, ενώ ουρές πιστών σχηματίστηκαν στον αύλειο χώρο για να προσκυνήσουν την Ιερή Εικόνα της Αγίας παρθενομάρτυρος Παρασκευής.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς, πλαισιούμενος από πληθώρα κληρικών και τον προϊστάμενο του ναού πρωτοπρεσβύτερο π. Ευάγγελο Φωτάκη.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς, ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή της Αγίας Παρασκευής ενώ παράλληλα τόνισε ότι η Αγία Παρασκευή αποτελεί ιδανικό πρότυπο αρετής για κάθε άνθρωπο και ειδικότερα για κάθε νέο.

Ακόμα, στον πανηγυρικό εσπερινό συμμετείχαν τόσο αντιδήμαρχοι του δήμου Αγρινίου όσο και άλλοι εκπρόσωποι αρχών της τοπικής κοινωνίας της πόλης του Αγρινίου.

Στο τέλος του πανηγυρικού εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς ευχαρίστησε το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού και ειδικότερα τον π. Ευάγγελο για την φιλοξενία και το πολυδιάστατο έργο του στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής καθώς και τους ιεροψάλτες για τη συμβολή τους στη δημιουργία κλίματος προσευχής και κατάνυξης όπως και τις νεωκόρους για την ευπρέπεια του Ιερού Ναού.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.