Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Έκλεισαν συμβολικά την Ιόνια για τα βιορευστά στις Φυτείες (φωτο)

Έκλεισαν συμβολικά την Ιόνια για τα βιορευστά στις Φυτείες (φωτο)

 

Την Ιόνια Οδό , στο ύψος του κόμβου Κουβαρά  στο ρεύμα προς Πάτρα,  για 20 λεπτά απέκλεισαν σήμερα το πρωί εκατοντάδες Ξηρομερίτες στο πλαίσιο της προγραμματισμένης κινητοποίησης κατά των μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με  καύση βιορευστών στις Φυτείες.

Στην κινητοποίηση πρωτοστατεί η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου (ΟΠΣΥΞ), Σύλλογοι της περιοχής, ο Δήμος Ξηρομέρου, η Τοπική Κοινότητα Φυτειών κα.

Μοναδικό αίτημα είναι η ανάκληση οποιασδήποτε άδειας και η απόρριψη της εγκατάστασης των μονάδων αυτών στην περιοχή.

Σε σχετική τους ανακοίνωση, μέλη της “Επιτροπής Αγώνα” που έχει συσταθεί για το θέμα, προειδοποιούν πως οι κινητοποιήσεις τους, αν δεν ακυρωθούν οι αδειοδοτήσεις, θα συνεχιστούν.

Η Επιτροπή Αγώνα αναφέρει σε ανακοίνωση:

Σήμερα 30/04/2019, οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Φυτειών και των όμορων Κοινοτήτων του Δήμου Ξηρομέρου, υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση της Λαϊκής Συνέλευσης της 20/04/2019, σύσσωμοι διατρανώνουμε την κάθετη άρνησή μας στην επιχειρούμενη παράνομη και αυθαίρετη μεθόδευση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας και του Υπουργείου Περιβάλλοντος να αδειοδοτήσουν την εγκατάσταση μονάδων καύσης βιορευστών στην περιοχή μας.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά, ότι η σημερινή προειδοποιητική κινητοποίησή μας θα έχει περισσότερη δυναμική συνέχεια, εάν οι αρμόδιοι δεν ακυρώσουν τις συγκεκριμένες αδειοδοτήσεις.

Είναι σαφές ότι δεν θα επιτρέψουμε, με κάθε τρόπο, την χαβουζοποίηση της περιοχής μας για χάρη των ύποπτων οικονομικών συμφερόντων που αδιαφορούν για τις καταστροφικές  και μη αναστρέψιμες επιπτώσεις, αυτών των μονάδων, στο περιβάλλον και στην υγεία των ανθρώπων.

Φυτείες  30/04/2019

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ανώνυμος

    Είναι σίγουρος πως όλοι αυτοί που διαδήλωσαν ούτε που γνωρίζουν τι είναι τα βιορευστά. Κοινώς δεν γνωρίζουν γιατί διαδηλώνουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.