Ο Παναιτωλικός έκλεισε με νίκη τη φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα της Super League, επικρατώντας στο γήπεδό του, του Πανσερραϊκού με 1-0 με το γκολ του Αποστολόπουλου στο 36ο λεπτό.
Ήταν η 4η νίκη της ομάδας του Γιάννη Πετράκη στα play outs και η τρίτη συνεχόμενη, τερματίζοντας στη 2η θέση του ειδικού γκρουπ των play outs πίσω από τον Λεβαδειακό.
Η χρονιά κλείνει θετικά για τον Παναιτωλικό, με τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο να επιβραβεύει με χειροκρότημα παίκτες και Πετράκη για την φετινή μεγάλη προσπάθεια.
Στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν ο προπονητής του Παναιτωλικού, Γιάννης Πετράκης, σε σύστημα 3-5-2 παρέταξε τους εξής:
Τσάβες, Μλάντεν, Σιέλης, Στάγιτς, Αγαπάκης, Αποστολόπουλος, Πέρες, Λουίς, Λιάβας, Ρόα και Τετέι.
Με οκτώ απουσίες ο Παναιτωλικός, καθώς οι Παρδαλός, Μπακάκης, Παντελάκης, Μπουζούκης, Μπελεβώνης, Λομόνακο, Μαυρίας και Ντίας έμειναν εκτός.
Στον αντίποδα ο Πανσερραϊκός του Χουάν Φεράντο είχε τους εξής έντεκα:
Τσομπανίδης, Καρασαλίδης, Φέλτες Βόλνεϊ, Κουτσογούλας, Μασκανάκης, Ζελέν, Λιάσος, Καραμανώλης, Σοφιανός, Αλ Ραασντί και Παπαβασιλείου.
Με δεκαπέντε απουσίες ήρθε στο Αγρίνιο η ομάδα των Σερρών!
Δυναμικά ξεκίνησε την αναμέτρηση ο Παναιτωλικός, με τον Λουίς να πλασάρει από τα πλάγια εντός περιοχής από την σέντρα του Στάγιτς και την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτυών στο 1ο λεπτό.
Ένα λεπτό αργότερα ο Αποστολόπουλος με κεφαλιά σε σέντρα από τα δεξιά, έστειλε τη μπάλα άουτ, ενώ ο ίδιος ποδοσφαιριστής λίγα δευτερόλεπτα αργότερα με σουτ εκτός περιοχής την έστειλε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Τσομπανίδη.
Στο 7ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι έχασαν την πρώτη τους στιγμή, με το σουτ του Κουτσογούλα εντός περιοχής, να καταλήγει άουτ.
Στο 11ο λεπτό ο Λουίς σέντραρε, με τον Τετέι να μην βρίσκει την μπάλα όπως θα ήθελε και τον Πέρες από κοντά εντός μικρής περιοχής, να χάνει τεράστια στιγμή, με τον τερματοφύλακα του Πανσερραϊκού να κάνει μεγάλη επέμβαση στο πλασέ του Αργεντινού.
Δύο λεπτά αργότερα σε φάουλ του Λιάβα, ο Αγαπάκης πήρε την κεφαλιά, ωστόσο κατέληξε άουτ. Στο 23ο λεπτό με μακρινό σουτ εκτός περιοχής, ο Ζελέν έστειλε τη μπάλα άουτ χωρίς να απειλήσει.
Στο 34ο λεπτό σε σέντρα του Πέρες, αρχικά πήρε την κεφαλιά ο Αποστολόπουλος, με την δεύτερη του Αγαπάκη να καταλήγει σε κόρνερ από παρέμβαση του Φέλτες.
Στο 36ο λεπτό ο Σοφιανός με ωραία προσπάθεια από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή, πέρασε τον Σιέλη, πλασάροντας από πλάγια τον Τσάβες, με τον κίπερ του Παναιτωλικού να παραχωρεί κόρνερ.
Στην εξέλιξη του κόρνερ, ο Τσάβες μπλόκαρε τη μπάλα και με βολέ βρήκε τον Πέρες, ο οποίος με τη σειρά του μοίρασε στον Τετέι, ο οποίος με εξαιρετική κάθετη βρήκε στην περιοχή τον Αποστολόπουλο, με τον αμυντικό του Παναιτωλικού απέναντι από τον Τσομπανίδη, να πλασάρει εξαιρετικά για το 1-0 του Παναιτωλικού στο 36ο λεπτό.
Δεν πανηγύρισε ο Αποστολόπουλος το γκολ του καθώς έχει αγωνιστεί στο παρελθόν με τη φανέλα του Πανσερραϊκού. Ήταν το 2ο σερί γκολ που σημείωσε με τη φανέλα του Παναιτωλικού μετά από αυτό στη Λαμία.
Στο 38ο λεπτό ο Ρόα σκόραρε για τον Παναιτωλικό έπειτα από πάσα του Λουίς στην περιοχή, ωστόσο το γκολ δε μέτρησε καθώς ο διαιτητής Παπαπέτρου υπέδειξε επιθετικό φάουλ στον Τετέι που είχε συμμετοχή στη φάση. Το VAR ειδοποίησε τον Παπαπέτρου ο οποίος έκανε on field review, χωρίς ωστόσο να αλλάξει την απόφασή του με το 1-0 να παραμένει.
Το ημίχρονο έκλεισε με νέα ευκαιρία για τον Παναιτωλικό. Ο Τετέι έλαβε πάσα του Λουίς στην περιοχή και με δυνατό σουτ από τα πλάγια την έστειλε πάνω από το δοκάρι της εστίας του Τσομπανίδη με το 1-0 να είναι το αποτέλεσμα του ημιχρόνου και την ομάδα του Πετράκη να έχει πολύ καλή εικόνα μες στο γήπεδο.
Με αλλαγή ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για τον Παναιτωλικό. Ο Λαχούντ πήρε την θέση του Ρόα στην κορυφή της επίθεσης.
Στο 49ο λεπτό ο Στάγιτς πήρε εξαιρετικά τη μπάλα στη μεσαία γραμμή, διήνυσε κάποια μέτρα και με δυνατό σουτ εκτός περιοχής, έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ.
Στο 60ο λεπτό ο Καρασαλίδης με κεφαλιά, βρήκε τον Τσάβες σε ετοιμότητα. Στο 74ο λεπτό ο Τετέι επιχείρησε γυριστό σουτ εντός περιοχής, έπειτα από σέντρα του Λουίς, με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ.
Ένα λεπτό αργότερα οι Κοντούρης και Μαϊντέβατς πέρασαν στο γήπεδο αντί των Πέρες και Τετέι αντίστοιχα. Στο 77ο λεπτό έπειτα από γύρισμα του Μαϊντέβατς στην περιοχή, ο Στάγιτς από πλεονεκτικό σημείο με σουτ έστειλε τη μπάλα πάνω από το δοκάρι του Τσομπανίδη στην καλύτερη στιγμή της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο.
Στο 82ο λεπτό το σουτ του Λουίς εντός περιοχής, έβγαλε στη γωνία του ο τερματοφύλακας του Πανσερραϊκού. Τρία λεπτά αργότερα με ωραία προσπάθεια και σουτ ο Κοντούρης έστειλε τη μπάλα άουτ.
Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Νικολάου μπήκε αντί του Λουίς. Για τον Πανσερραϊκό ο 15χρονος Αστέρης Κωνσταντινίδης πέρασε ως αλλαγή στο γήπεδο, σε μια σπάνια και όμορφη στιγμή.
Στο 89ο λεπτό ο Λιάσος με μακρινό σουτ, βρήκε τον Τσάβες με ετοιμότητα, μπλοκάροντας στο κέντρο της εστίας του.
Η τελευταία αλλαγή για τον Πετράκη, ήταν αυτή του Γαλιάτσου ο οποίος πήρε τη θέση του Αγαπάκη στις καθυστερήσεις του αγώνα.
Το τελευταίο σφύριγμα, βρήκε τον Παναιτωλικό νικητή με 1-0 με το γκολ του Αποστολόπουλου, κλείνοντας θετικά τη χρονιά και τερματίζοντας στην 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα και τους 48 βαθμούς.
Με το τέλος του αγώνα, ο κόσμος που βρέθηκε στο γήπεδο, χειροκρότησε παίκτες και προπονητή, με το ραντεβού πλέον με τα σαλόνια της μεγάλης κατηγορίας να ανανεώνεται για τη νέα σεζόν.









