Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, 2022

Έκοψαν την πίτα τους οι Βαλμαδιώτες της Αθήνας (φωτο)

Έκοψαν την πίτα τους οι Βαλμαδιώτες της Αθήνας (φωτο)

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Ιανουαρίου η δεύτερη κοινή εορταστική σύναξη των Βαλμαδιωτών στην αίθουσα «Αρχιτεκτονική», επί της λεωφόρου Ούλωφ Πάλμε 23, στα Άνω Ιλίσια, για το 2020.

Το αντάμωμα αυτό έγινε μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας στον Ι.Ν. Αγίου Γερασίμου.

Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θερμό μεταξύ των Βαλμαδιωτών, αρκετοί εκ των οποίων αντάμωσαν για πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες, κάποιοι δε για πρώτη φορά από το τελευταίο αντάμωμα στην Βαλμάδα Βάλτου.

Εκτός από την επικοινωνία και την ανταλλαγή ευχών, έγινε και η καθιερωμένη κοπή της Βασιλόπιτας, καθώς και ο προγραμματισμός για το έβδομο κατά σειράν αντάμωμα του καλοκαιριού, στη Βαλμάδα, το οποίο ορίστηκε για την Κυριακή 16 Αυγούστου 2020, την επομένη δηλαδή της εορτής της Παναγίας.

Το φλουρί έλαβε η μικρή κόρη του Γιώργου Λύρρου, η Μαρκελίτσα, της οποίας η γιαγιά, Αθηνά Πρεβεζιάνου, κατάγεται από την Βαλμάδα.

Στο πλαίσιο της επικοινωνίας και για να διατηρούνται οι μνήμες ζωντανές, προτάθηκε η καταγραφή από κάθε οικογένεια του γενεαλογικού της δένδρου έως τρίτης η τετάρτης γενεάς ώστε και οι νεώτερες γενεές να αποκτήσουν περισσότερους δεσμούς, συμβάλλοντας, στην σύσφιξη των διαγενεακών σχέσεων και στον τονισμό της ιστορικότητας και της δεσπόζουσας θέσης που έχει το χωριό της Βαλμάδας σε όλη την ευρύτερη περιοχή του Βάλτου.

Πηγή: valmada.blogspot.com

Παρακάτω δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα από το ιδιαίτερα ζεστό αντάμωμα της Κυριακής:

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.