Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, 2022

Εκπαιδευτική επίσκεψη του ΔΙΕΚ Μεσολογγίου στην Αρχαία Ολυμπία

Εκπαιδευτική επίσκεψη του ΔΙΕΚ Μεσολογγίου στην Αρχαία Ολυμπία

Περίπου 35 σπουδαστές των ειδικοτήτων “Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων” και “Τεχνικός Συντήρησης Έργων Τέχνης και Αρχαιοτήτων” του Δημόσιου ΙΕΚ Μεσολογγίου, πραγματοποίησαν την Κυριακή 18/11/2018 εκπαιδευτική επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Με αυτή την επίσκεψη, δόθηκε ευκαιρία στους σπουδαστές να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους στα αντικείμενα της Ιστορίας της Τέχνης και της Φύλαξης αρχαιολογικού χώρου, ενεργητικά και μέσω της βιωματικής εμπλοκής τους στις διαδικασίες της κατάρτισης.

Τους καταρτιζόμενους συνόδευσαν και καθοδήγησαν στα διδακτικά τους αντικείμενα οι εκπαιδευτές των ειδικοτήτων Χαρά Παπαδοπούλου, Νεκταρία Ραβασοπούλου και Ιωάννης Σουλές. Στην επίσκεψη συμμετείχε και ο Διευθυντής του Δ.ΙΕΚ Ιωάννης Χατζής.

To ΔΙΕΚ Μεσολογγίου, εκφράζει θερμές ευχαριστίες σε όλο το φυλακτικό προσωπικό “για τη ζέση και την καλή προαίρεση με την οποία “αγκάλιασαν” τους μελλοντικούς συναδέλφους τους και ειδικά στο φύλακα του αρχαιολογικού χώρου Μαρίνη Νικολακόπουλο για τις εμπειρίες που μετέφερε από την πολυετή του υπηρεσία αλλά και τις επαγγελματικές του νουθεσίες και συμβουλές προς τους εκπαιδευομένους”.

“Επίσης, ευχαριστούμε θερμά τηναρχαιολόγο Ελένη Γκούβελου για τη λεπτομερή ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και στο μουσείο, που μας προσέφερε αφιλοκερδώς. Παρά τον ψυχρό και βροχερό καιρό, θετική εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι όλοι οι σπουδαστές παρακολούθησαν με προσοχή την ξενάγηση τόσο στον αρχαιολογικό χώρο όσο και στο μουσείο.

Μοναδική στιγμή στην εκπαιδευτική επίσκεψη, που δημιούργησε άσχημες εντυπώσεις, ήταν η καινοφανής στάση της εφορίας Ηλείας, η οποία τελικά υποχρέωσε τους σπουδαστές, παρά την αρχική αντίθετη διαβεβαίωση, να πληρώσουν εισιτήριο για την είσοδό τους στο χώρο”, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του Δημόσιου ΙΕΚ Μεσολογγίου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.