Τρίτη, 20 Απριλίου, 2021

Εκπαιδευτικές εκδρομές στο Περί Σκιών για τον λαϊκό ήρωα Καραγκιόζη

Εκπαιδευτικές εκδρομές στο Περί Σκιών  για τον λαϊκό ήρωα Καραγκιόζη

unnamedΣυνεχίζονται με μεγάλο ενδιαφέρον οι εκπαιδευτικές εκδρομές-επισκέψεις σχολικών μονάδων στο Περί Σκιών (Νόρμαν 20 Αγ. Διονύσιος, Πάτρα).
Στο Περί Σκιών έχει καθιερωθεί ο θεσμός των επισκέψεων σχολείων για μαθητές και εκπαιδευτικούς συνοδούς στο πλαίσιο της θεατρικής αγωγής και εκπαίδευσης με ένα διαδραστικό πρόγραμμα ξεναγήσεων για το θέατρο σκιών και τον Καραγκιόζη. Το πρόγραμμα στοχεύει στην πολιτισμική ανάδειξη, διατήρηση και συνέχιση της λαϊκής τέχνης με την επιμέλεια του καραγκιοζοπαίχτη Χρήστου Πατρινού.
Ο χώρος διαθέτει μόνιμη έκθεση με παραδοσιακές φιγούρες από χαρτόνι-δέρμα-ξύλο-ζελατίνι, παλιά και σύγχρονα σκηνικά του θεάτρου σκιών ενώ η συλλογή συνεχώς εμπλουτίζεται με νέα εκθέματα.
Πραγματοποιείται η ενημέρωση των μαθητών για την προέλευση-καταγωγή και ιστορία του θεάτρου σκιών, η διαδικασία της εξάπλωση σε διάφορες χώρες, η ιστορία του νεοελληνικού θεάτρου σκιών με την μεγάλη ακμή που ανθεί από το 1915-1950, η απήχηση και τα εκφραστικά μέσα, η προσθήκη των γνήσιων ελληνικών στοιχείων (ήρωες-πρωταγωνιστές) και η διαδικασία κατασκευής φιγούρας από διάφορα υλικά.
Η επίσκεψη ολοκληρώνεται με παράσταση Καραγκιόζη από τον Χρήστο Πατρινό πλήρως κατανοητή με ηθικό, διδακτικό και περιβαλλοντικό περιεχόμενο. Το Θέατρο Σκιών, το αγαπημένο θέαμα αναβιώνει στο Περί Σκιών.

Προγραμματισμένες επισκέψεις σχολείων, παιδικών σταθμών, συλλόγων, φορέων, οργανωμένων groups στα τηλέφωνα επικοινωνίας 6977355402, 6947678283, 2610452320 και στο e-mail: periskion@gmail.com

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.