Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Εκπαιδευτική συγκέντρωση διαιτητών της ΕΠΣΑ με κεντρικό ομιλητή τoν Γ. Κωνσταντίνου

Εκπαιδευτική συγκέντρωση διαιτητών της ΕΠΣΑ με κεντρικό ομιλητή τoν Γ. Κωνσταντίνου

spo-konstantinou-diaitites
Ο Γιώργος Κωνσταντίνου (φωτο) ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην εκπαιδευτική συγκέντρωση των διαιτητών της Αιτωλοακαρνανίας, το βράδυ της Δευτέρας 2 Οκτωβρίου 2017.

Ο Αγρινιώτης εκπαιδευτής διαιτησίας καταπιάστηκε με ένα πολύ νευραλγικό κομμάτι του ποδοσφαίρου καθώς ανέπτυξε εξαιρετικά σχολαστικά την προφανή ευκαιρία επίτευξης τέρματος.

Προσπάθησε και πέτυχε να κάνει ξεκάθαρο και σαφές στους διαιτητές τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να ενεργούν αντίστοιχα σε κάθε περίπτωση, προκειμένου να οδηγηθούν στην σωστή απόφαση και παράλληλα στο ζητούμενο, που είναι η απονομή δικαιοσύνης.

“Ο διαιτητής καλείται να φωτογραφίσει την στιγμή χωρίς διαπραγμάτευση, να κρίνει αν υπάρχει παράβαση ή όχι και στην συνέχεια να ενεργοποιήσει τα κριτήρια που χρωματίζουν την κάρτα της πειθαρχικής ποινής (κατοχή της μπάλας, κατεύθυνση, αμυντική διάταξη και απόσταση)” τόνισε ο κ. Κωνσταντίνου.

Το μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ έκανε χρήση βίντεο προβάλλοντας στον προτζέκτορα φάσεις επιλεγμένες από την UEFA ρωτώντας τυχαία από το ακροατήριο διαιτητές προκειμένου να “πάρουν απόφαση” ζητώντας τους παράλληλα να την αιτιολογήσουν.

Κατά την διάρκεια του σημαντικού αυτού Δευτεριάτικου μαθήματος δημιουργήθηκαν -όπως εύλογο είναι- και απορίες, για το ποια θα έπρεπε να είναι η απόφαση του διαιτητή και γιατί, οι οποίες όμως συζητήθηκαν, αναλύθηκαν και τελικά ξεδιαλύθηκαν από τον έμπειρο και ικανό εκπαιδευτή.

Πηγή: sdpna.blogspot.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.