Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Οι εκπρόσωποι των Παρακαμπυλίων συναντήθηκαν με Σπίρτζη

Οι εκπρόσωποι των Παρακαμπυλίων συναντήθηκαν με Σπίρτζη

Ολοκληρώνεται η νέα μελέτη για τον δρόμο Αγρίνιο– Καρπενήσι με ζητούμενο τη χρηματοδότηση. 

Oι αντιπροσωπεία των τοπικών προέδρων με τον Αντιπρόεδρο της Βουλής κ.Βαρεμένο:Απο αριστερά: Πολυχρόνης Παναγιώτης, Στάθης Βασίλειος,Κροκίδας Δημήτριος,Σβαρνιά Ειρήνη ,Σπυρόπουλος Παναγιώτης.
Η αντιπροσωπεία των προέδρων των κοινοτήτων των Παρακαμπυλίων στο υπουργείο, στη φωτό πάνω με τον βουλευτή Γ.Βαρεμένο και κάτω με τον δήμαρχο Γ.Παπαναστασίου. Από αριστερά (πάνω): Πολυχρόνης Παναγιώτης, Στάθης Βασίλειος, Κροκίδας Δημήτριος, Σβαρνιά Ειρήνη και Σπυρόπουλος Παναγιώτης.

parakampylia news

Η στασιμότητα, τα προβλήματα και η κωλυσιεργία γύρω από τη βελτίωση της εθνικής οδού Αγρινίου- Καρπενησίου χρόνια απασχολεί έντονα τις τοπικές κοινωνίες των δημοτικών ενοτήτων Παρακαμπυλίων και Παναιτωλικού με τους προέδρους των κοινοτήτων να είναι διαρκώς σε εγρήγορση ώστε να βρεθεί λύση.
Προ ημερών οι πρόεδροι συναντήθηκαν για τον συντονισμό των ενεργειών τους ενώ υπήρξε  και συνάντηση  τους με τον δήμαρχο Αγρινίου Γ.Παπαναστασίου. Σημαντικές υπήρξαν και οι επαφές τους με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρο της Βουλής Γ.Βαρεμένο.
Ακολούθησε συνάντηση του Γ.Βαρεμένου με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη,  σχετικά με την πρόοδο του έργου της κατά τμήματα βελτίωσης της εθνικής οδού Αγρινίου – Καρπενησίου. Στη συνάντηση ο υπουργός υποσχέθηκε να μελετήσει το θέμα και δέχθηκε να έχει συνάντηση με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης από τα αμέσως ενδιαφερόμενα χωριά της περιοχής των Παρακαμπυλίων.
Πράγματι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 13/9 στο γραφείο του κ. Σπίρτζη στην οδό Μεσογείων στην Αθήνα και διήρκεσε περισσότερο από 1.5 ώρα.
Παρόντες ο Γ.Βαρεμένος, ο δήμαρχος Γ.Παπαναστασίου και αντιπροσωπεία των προέδρων που εκπροσωπούσε όλα τα τοπικά διαμερίσματα της Δημοτικής Ενότητας Παρακαμπυλίων.
Η συνάντηση χαρακτηρίζεται ως εποικοδομητική ενώ ο κ. Βαρεμένος μιλώντας στο parakampylianews  τόνισε ,μεταξύ άλλων, ότι τα πρώτα εννιά χιλιόμετρα, από την Ερμίτσα δηλαδή μέχρι το σημείο του τυροκομείου των Αφών Παπαθανασίου,  θα είναι «δώρον άδωρο» αν δεν κατασκευαστούν και τα επόμενα 20 χιλιόμετρα του έργου -μέχρι Τσάκλα δηλαδή- ώστε να μπορέσει να κρατηθεί ο κόσμος στην περιοχή και να υπάρξει η όποια ανάπτυξη. Σημείωσε πως μετά την τελική μελέτη του έργου θα γίνουν συντονισμένες κινήσεις για τη χρηματοδότηση του.
Ο δήμαρχος Γιώργος Παναστασίου κινήθηκε στο ίδιο πνεύμα , τονίζοντας  ότι  είναι σε εξέλιξη μια νέα μελέτη η οποία θα κατατεθεί σε 10 περίπου μέρες στον υπουργό παρουσία του μελετητή έτσι ώστε να βρεθεί το χρηματοδοτικό εργαλείο για την πραγματοποίηση του έργου.

Πληροφορίες και video από  parakampylianews.blogspot.gr


Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.