Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, 2020

Έκρηξη στη Βηρυτό: Συγκλονίζει ο πάτερ Αυγουστίνος – Δεν υπάρχει πια ορθόδοξος ναός να κάνουμε κηδεία

Έκρηξη στη Βηρυτό: Συγκλονίζει ο πάτερ Αυγουστίνος – Δεν υπάρχει πια ορθόδοξος ναός να κάνουμε κηδεία

«Η έκρηξη ήταν απερίγραπτη – Εγώ που έζησα εμφύλιο πόλεμο για χρόνια, δεν έχω δει, ούτε έχω ζήσει τέτοια κατάσταση», τόνισε ο πάτερ Αυγουστίνος – Καταστράφηκαν όλοι οι ναοί της Ιεράς Μητροπόλεως Βηρυτού.

Συγκλονιστική μαρτυρία από τον Λίβανο, του Πάτερ Αυγουστίνου, πρωτοπρεσβύτερου στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Βηρυτού στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Εξήγησε πως ενώ λειτουργούσε μέσα στην Εκκλησία που βρίσκεται περίπου 500 με 600 μέτρα από το σημείο της έκρηξης, άκουσε κάτι σαν βόμβα ή σαν πτώση αεροπλάνου και μετά από 6 με 7 δευτερόλεπτα, ενώ έψελνε πετάχτηκαν τα παγκάκια των πιστών από το ωστικό κύμα και ο κόσμος ξεκίνησε να φωνάζει δυνατά, ενώ δεν μπορούσε να καταλάβει τι συμβαίνει.

«Η έκρηξη ήταν απερίγραπτη. Εγώ που έζησα εμφύλιο πόλεμο για χρόνια, δεν έχω δει, ούτε έχω ζήσει τέτοια κατάσταση», τόνισε ο πάτερ Αυγουστίνος.

Τόνισε ότι ευτυχώς λόγω κορωνοϊού δεν υπήρχαν πιστοί μέσα στην εκκλησία, ωστόσο τραυματίστηκε η πρεσβυτέρα που στο πρόσωπο και στο χέρι, όταν έπεσε πάνω της όλη η πύλη της εκκλησίας που ζυγίζει περίπου 200 κιλά. Μάλιστα είπε ότι μέσα στο νοσοκομείο της Μητρόπολης, σκοτώθηκαν 17 άτομα.

Καταστράφηκαν όλοι οι ορθόδοξοι ναοί

Ο Πάτερ Αυγουστίνος τόνισε ότι δυστυχώς καταστράφηκαν όλοι οι ναοί της Ιεράς Μητροπόλεως Βηρυτού. «Έχουμε μια ορθόδοξη καταστροφή. Όλοι οι ναοί, το νοσοκομείο της Μητροπόλεώς μας, τα ιδρύματα, δεν λειτουργούν», τόνισε.

«Να φανταστείτε χθες, σκοτώθηκε μια κυρία από την ενορία μου και θέλαμε σήμερα να κάνουμε την κηδεία. Δεν βρίσκαμε κανένα ναό κατάλληλο για να κάνουμε την κηδεία», τόνισε και πρόσθεσε ότι αν δεν βρεθεί άλλη λύση θα τελέσει στο νοσοκομείο την κηδεία της γυναίκας.

Πηγή: protothema.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.