Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου ζητά κλείσιμο των καταστημάτων λιανικού εμπορίου-πολλά στην πόλη κλειστά απο σήμερα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου ζητά κλείσιμο  των καταστημάτων λιανικού εμπορίου-πολλά στην πόλη κλειστά απο σήμερα

To Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου συνεδρίασε σήμερα το πρωί… στην πλατεία Δημοκρατίας.

Έχοντας πλήρη αίσθηση ευθύνης και της κατάστασης το Δ.Σ. του Συλλόγου έδωσε στη δημοσιότητα ανοιχτή επιστολή προς εμπόρους, συμπολίτες, αρμόδιους φορείς και πολιτικό προσωπικό στην οποία υπογραμμίζει πως « κανείς δεν αμφιβάλει ότι απαιτείται και στη χώρα μας εδώ και τώρα και με ευθύνη της κυβέρνησης να παρθούν όλα τα μέτρα που θα αποτρέψουν την ραγδαία εξάπλωση του κορωνοιού που εάν δεν επιτευχθεί πολύ σύντομα θα εξελιχθεί σε μια υγειονομική βόμβα που πολύ δύσκολα θα είναι ανατάξιμη».

Σημειώνει εξάλλου ο Σύλλογος πως «ανεξάρτητα όμως από την απόφαση που θα πάρει η κυβέρνηση και θα αφορά το κλείσιμο ή όχι των επιχειρήσεων του κλάδου μας (λιανικό εμπόριο) εμείς οφείλουμε σήμερα να δηλώσουμε εκ μέρους των εκατοντάδων μικρών επιχειρήσεων που συνδικαλιστικά εκπροσωπούμε (χιλιάδες σε όλη τη χώρα) ότι μετά τις της ανακοινώσεις των πρώτων μέτρων από την κυβέρνηση την Παρασκευή 13-3-2020 τα μαγαζιά μας παραμένουν ανοιχτά όμως επισκεψιμότητα και ο τζίρος στην ουσία έχουν μηδενιστεί».

Σημειωτέον πως πολλά εμπορικά της πόλης είναι κλειστά απο σήμερα αυτοβούλως ωστόσο επανέρχεται με νεώτερη έκτακτη ανακοίνωση ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου και ζητά μεση λήψη απόφασης που θα προβλέπει μεταξύ όλων των άλλων μέτρων, το υποχρεωτικό κλείσιμο των καταστημάτων λιανικού εμπορίου και την ανακοίνωση ουσιαστικών μέτρων οικονομικής στήριξης των επιχειρήσεων.

Προτείνει εξάλλου μέχρι την ανακοίνωση αυτής της απόφασης την προσωρινή λειτουργία των καταστημάτων της πόλης μόνο τις πρωινές ώρες σημειώνοντας ωστόσο πως το προτεινόμενο προσωρινό ωράριο είναι προαιρετικό και μέχρι την λήψη οριστικής κεντρικής απόφασης που αναμένεται και θα ρυθμίζει το ζήτημα πανελλαδικά.

Η ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου:
Σε συνέχεια της Ανοιχτής Επιστολής που έχει απευθύνει σε όλους τους θεσμικούς φορείς λήψης αποφάσεων (Πρωθυπουργό, Κυβέρνηση, Πολιτικά Κόμματα, κλπ.) επανέρχεται και ΖΗΤΑ:
– Άμεση λήψη απόφασης που θα προβλέπει μεταξύ όλων των άλλων μέτρων, το υποχρεωτικό κλείσιμο των καταστημάτων λιανικού εμπορίου και την ανακοίνωση ουσιαστικών μέτρων οικονομικής στήριξης των επιχειρήσεων.
ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ:
– Μέχρι την ανακοίνωση αυτής της απόφασης την προσωρινή λειτουργία των καταστημάτων της πόλης μόνο τις πρωινές ώρες.
Σημείωση:
– Το προτεινόμενο προσωρινό ωράριο είναι προαιρετικό και μέχρι την λήψη οριστικής κεντρικής απόφασης που αναμένεται και θα ρυθμίζει το ζήτημα πανελλαδικά.
– Κάνουμε γνωστό ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου και κανένας Εμπορικός Σύλλογος δεν νομιμοποιείται να αποφασίσει μονομερώς το κλείσιμο της αγοράς.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.